search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:38
MENU CLOSE

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες πανηγυρίζουν την κατάληψη του Λισιτσάνσκ

04.07.2022 18:17
iss

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) φωτογραφήθηκαν κρατώντας τις σημαίες των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στο Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ, μαζί με ένα μήνυμα που γιορτάζει αυτό που η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αποκαλεί «απελευθέρωση» του Λισιτσάνσκ.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι Telegram της Roscosmos, οι Oleg Artemyev, Denis Matveyev και Sergey Korsakov εμφανίζονται να κρατούν τις σημαίες των δύο κατεχόμενων εδαφών, που αναγνωρίζονται ως νόμιμες μόνο από τη Ρωσία και τη Συρία μεταξύ των κρατών μελών του ΟΗΕ.

Το μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει: «Ημέρα Απελευθέρωσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ! Γιορτάζουμε τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα».

Η Roscosmos συνεχίζει στη δήλωση λέγοντας: «Η Roscosmos και οι κοσμοναύτες μας, που εργάζονται σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώνουν τα συγχαρητήρια τους με αυτά του επικεφαλής του LPR, Leonid Pasechnik, για τη “νέα Ημέρα της Μεγάλης Νίκης“».

«Αυτή είναι μια πολυαναμενόμενη μέρα που οι κάτοικοι των κατεχόμενων περιοχών της περιοχής Λουγκάνσκ περίμεναν εδώ και οκτώ χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι η 3η Ιουλίου 2022 θα μείνει για πάντα στην ιστορία της δημοκρατίας. Πολίτες της συμμαχικής Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, περιμένετε!».

Δεν είναι σαφές πώς οι σημαίες των δύο αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών έφτασαν στον ISS. Επίσης, στον σταθμό μαζί με τους τρεις Ρώσους κοσμοναύτες βρίσκονται οι Αμερικανοί αστροναύτες της NASA, Jessica Watkins, Robert Hines και Kjell N Lindgren, καθώς και η Ιταλίδα Samantha Cristoforetti της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Το πλήρωμα, η Nasa και η ESA δεν έχουν σχολιάσει την ανάρτηση της σημαίας.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία – Ανασχηματισμός: Δεξιά κυβέρνηση με εσάνς αριστερής εξισορρόπησης – Παραμένει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

ΗΠΑ: 10χρονη-θύμα βιασμού αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία για να κάνει άμβλωση

Δανία: Ποιος είναι ο 22χρονος που σκόρπισε τον θάνατο στην Κοπεγχάγη (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06