search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:56
MENU CLOSE

«Γαλάζιος» εμφύλιος στα ΑΕΙ: ΔΑΠ εναντίον… ΔΑΠ για Κεραμέως

08.07.2022 11:52
kerameos_dap_new

Μάχη ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αφορμή δεν είναι άλλη από την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής κατά της υπουργού Παιδείας κατηγορώντας την ότι «πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο» και ασκώντας κριτική στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που μεταξύ άλλων φέρνει και το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές.

Η απάντηση λοιπόν ήρθε από την κεντρική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι φοιτητές που εξέδωσαν την ανακοίνωση κατά της Κεραμέως δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές.

«Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πλέκουν το εγκώμιο της Νίκης Κεραμέως και αναφέρουν ότι η επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστηρίζει ακόμα ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων δεν έχει καμία σχέση ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Καναντέρ έκανε μούσκεμα τους πυροσβέστες! (video)

Ρουβίκωνας: «Επίσκεψη» στο σπίτι του γ.γ. της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη (photos)

Παραλίγο τραγωδία στην Κορινθία: Μαχητικά αεροσκάφη βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από ανεμοπτεριστές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:55