search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:46
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Και υποβρύχιο drone στις έρευνες για τον αγνοούμενο – Δύσκολη η κατάσταση, πολλά μποφόρ στην περιοχή

11.07.2022 12:58
xalkidiki_ereynes_new

Υποβρύχιο drone θα συνδράμει τις επόμενες ώρες στην επιχείρηση ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν, κολυμπώντας με δύο φίλους του, παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Το υποβρύχιο drone διαθέτει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας ΟΦΚΑΘ και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της ομάδας Χρήστος Ράμμος, θα τεθεί σε λειτουργία μόλις υποχωρήσει η ένταση των ανέμων, ενώ η κάμερα του δίνει εικόνα σε βάθος 100 μέτρων και μετωπικά σε μήκος 30 μέτρων.

Άκαρπές οι έρευνες

Οι έρευνες παραμένουν, μέχρι στιγμής, άκαρπες και συνεχίζονται σε δύσκολες συνθήκες, καθώς αυτή τη στιγμή πνέουν άνεμοι έντασης πέντε μποφόρ.

Όπως αναφέρει το GRTimes, στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν και δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Δύσκολη η κατάσταση

Ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αλέξης Λιάμος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δυσκολίες της επιχείρησης, εξηγώντας πως τα πολύ δυνατά θαλάσσια ρεύματα σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες μετεωρολογικές συνθήκες ανοίγουν πάρα πολύ το πεδίο των ερευνών και αυτό αποδεικνύεται και από το πού εντοπίστηκε ο δεύτερος διασωθείς.

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη εξέφρασε ο υπεύθυνος του Συλλόγου Φίλων και Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας Θεμελής Ιερισσιώτης, εξηγώντας ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ ο χθεσινός διασωθείς ενημέρωσε ότι ο φίλος του δεν ήξερε καλό κολύμπι.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Ανατριχιαστικός τραυματισμός 11χρονου – Του καρφώθηκε μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι (photos)

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Απεργία σε διαγνωστικά εργαστήρια και πολυιατρεία – Κινητοποιήσεις από 18 έως 20 Ιουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:45