Εύκολα και γρήγορα μάφιν με τα ώριμα βερίκοκα της εποχής
Φτιάχνονται στη στιγμή και καταναλώνονται ακόμα πιο γρήγορα από μικρούς και μεγάλους. Ετοιμάζονται με τα ζουμερά και αρωματικά βερίκοκα της εποχής και είναι εξαιρετικά σκέτα ή συνοδευόμενα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη χτυπημένη σαντιγί.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε στη ζύμη τα 2/3 από τα τεμαχισμένα βερίκοκα και μοιράστε την με ένα σκουπ παγωτού ή μια κουτάλα αντίστοιχα σε 12 φορμάκια για μάφιν. Τοποθετήστε στην επιφάνειά τους τα υπόλοιπα βερίκοκα που έχουν μείνει, πασπαλίστε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα και το υπόλοιπο ζάχαρης (δηλαδή τα 30 γραμμάρια). Ψήστε τα για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν, ξεφορμάρετέ τα προσεκτικά και σερβίρετέ τα με φρέσκια χτυπημένη σαντιγί στο πλάι ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Διαβάστε επίσης: