search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 14:13
MENU CLOSE

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Αφαιρέθηκε ο τίτλος επίτιμου καθηγητή του Πούτιν και από το ΕΚΠΑ

26.07.2022 18:44
theodoros-papatheodorou-26-7-2022.jpg

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την απόφαση του ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην ανάκληση της επιτιμοποίησης του Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πιο Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Βλ. Πούτιν.

Ολοκληρώθηκε έτσι ο κύκλος μιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2022, λίγες μέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για την ανάκληση της επιτιμοποίησης του από τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Το αίτημα το στήριξαν πολλές εκατοντάδες πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ανέδειξαν με ευαισθησία πολίτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολλοί/ες που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία. Προηγήθηκε η ανάκληση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια ήρθε κι αυτή του ΕΚΠΑ».

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια

Στην ίδια δημοσίευση, ο καθηγητής έγραψε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και τη μεγάλη χαρά γιατί πολλές και πολλοί μαζί κάναμε κάτι που δικαιώνει την ακαδημαϊκή ταυτότητα μας, την κοινή πολιτική αντίληψή μας για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό μπορούμε να το μοιραζόμαστε ανεπιτήδευτα, με υπερηφάνεια».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Μάνδρα – Εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Νέα Ζωή και Νέος Πόντος

Επική ανάρτηση του μουσικού που στοχοποιήθηκε για τη σαγιονάρα στο Προεδρικό

Daily Mail: Selfie ήθελε να βγάλει ο 22χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο στα Σπάτα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 14:13