search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:03
MENU CLOSE

Απολαυστικός Τεντόγλου μετά το χρυσό: «Είχα πει αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα» – Οι γκριμάτσες στην κάμερα (Videos)

17.08.2022 00:39
tentoglou-1-evropaiko-new

Απίθανος και… cool ήταν για μία ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, στις δηλώσεις που έκανε μετά τον τελικό στο Μόναχο, που του χάρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο και έκανε ξανά υπερήφανη την Ελλάδα.

Το τρομερό παιδί των Γρεβενών πέταξε στα 8,52 μέτρα, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο, αφού μόνο η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα δύο διαδοχικά χρυσά στα Ευρωπαϊκά ανοικτού του 2016 και του 2018.

Αν και στα προκριματικά, δεν ένιωθε καλά και δεν έπιασε τις επιδόσεις που μπορούσε, στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου… δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση. Μετά το άκυρο πρώτο άλμα του, επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο.

Αν και πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα έκανε επίδοση 8.23μ. για ν’ ανεβεί στην πρώτη θέση.

Και στην 3η προσπάθειά του φάνηκε πως «καθάρισε» το χρυσό μετάλλιο καθώς… πέταξε στα 8.35. Όμως, φύλαγε το καλύτερο… για την 4η προσπάθειά του. 

Με άλμα στα 8.52, οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του (8.60μ.) σε ανοικτό στίβο, ασημένιος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον «έγραψε» με χρυσά γράμματα το όνομά του στον νικητή του αγωνίσματος του άλματος εις μήκος του και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Τεντόγλου σταμάτησε μετά την 4η προσπάθεια, καθώς δεν ένιωθε απειλή πλέον για το χρυσό μετάλλιο. Χαμογελαστός και ανακουφισμένος, δεν απέφυγε και τις… γκριμάτσες στην κάμερα.

Όταν ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ τον ρώτησε αν στο μυαλό του έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ ο Μίλτος Τεντόγλου έβλεπε στην τηλεόραση την ανατροπή στις αλλες θέσεις του βάθρου, όταν το άλμα του Άγγλου Φίντσαμ-Ντιουκς κρίθηκε άκυρο και δεν απέφυγε ξανά την… γκριμάτσα.

«Ωωωωωω! Είναι άκυρος, είναι άκυρος…», είπε αδιαφορώντας για το γεγονός ότι βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση κι αφου οι άνθρωποι της διοργάνωσης του επιβεβαίωσαν ότι είδε σωστά, συνέχισε τη συνέντευξη του.

«Όλοι οι άλτες του μήκους έχουν όνειρο τα 9 μέτρα! Το ίδιο κι εγώ… Μου μένει μισό μέτρο, ίσως κάτι λιγότερο, αλλά ναι το σκέφτομαι», ανέφερε.

Για τον σημερινό τελικό τόνισε πως «ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η εθνική ομάδα», κι όταν ρωτήθηκε για τον αν τον προβλημάτισε το πρώτο άκυρο άλμα, έδωσε αφοπλιστική απάντηση:

«Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο ‘αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα‘!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε».

«Πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος» είπε και συμπλήρωσε:

«Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Ορεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο».

Τέλος, ο Τεντόγλου σχολίασε και τον τελικό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ: «Μην τον χάσετε, όλοι εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Βαρθολομαίος: Σιώπης και Μπακασέτας του δώρισαν φανέλα της Τραμπζονσπόρ – Ο εκνευρισμός του Μπαχτσελί (Video)

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου «Ρώμη 2022»: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο (Video)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Μεντί: Ήθελε σεξ από κάθε γυναίκα που πήγαινε στην έπαυλή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00