search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Στη Νέα Υόρκη απόψε ο Mητσοτάκης – Την Παρασκευή η ομιλία του στον ΟΗΕ

20.09.2022 07:07
mitsotkakis new

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπου θα μιλήσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για τις δυτικές δημοκρατίες εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας, σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας και των συνόρων.

Στη Νέα Υόρκη θα παραστεί επίσης στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη το βράδυ προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών.

Ο πρωθυπουργός επίσης θα συναντήσει επενδυτές στα γραφεία της Bank of America, όπου εκπρόσωποι hedge funds, τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτακη περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις σε δύο μεγάλα διεθνή μέσα ενώ θα συμμετάσχει σε κλειστό πρωινό εργασίας που στο Council of Foreign Relations.

Ακόμη, θα έχει συναντήσεις με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις και θα επισκεφθεί το ground zero της Νέας Υόρκης, συγκεκριμένα το Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου (9.11 Memorial Museum), για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης και Ερντογάν διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Τι θέλει να πετύχει η Αθήνα

ΟΗΕ: Στη δεξίωση Μπάιντεν ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον βασιλιά Αμπντάλα θα έχει ο πρωθυπουργός

Πηγές ΥΠΕΞ – ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για ατύχημα στο αεροδρόμιο Μακεδονία με το υπουργικό όχημα του κ. Δένδια – Εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04