Λαβρόφ: «Γκροτέσκα η ρωσοφοβία της Δύσης»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την «πρωτοφανή» και «γκροτέσκα» ρωσοφοβία της Δύσης.
«Δεν διστάζουν να δηλώσουν την πρόθεσή τους όχι μόνο να επιφέρουν στρατιωτική ήττα στη χώρα μας, αλλά και να καταστρέψουν τη Ρωσία», πρόσθεσε, μιλώντας ειρωνικά για τις καταδίκες των εν εξελίξει «δημοψηφισμάτων» προσάρτησης σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, εξαπολύοντας απευθείας επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Με το να κηρύσσεται νικητής στον Ψυχρό Πόλεμο, η Ουάσινγκτον έχει οριστεί σχεδόν ως απεσταλμένος του Θεού στη Γη, χωρίς κανένα καθήκον, αλλά με το ιερό δικαίωμα να ενεργεί ατιμώρητα οπουδήποτε και οποτεδήποτε», τόνισε ο Λαβρόφ, κρίνοντας ότι οι Αμερικανοί «(προσπαθούν) να κάνουν όλο τον κόσμο αυλικούς τους».
Υπερασπίστηκε επίσης τα «δημοψηφίσματα» για την προσάρτηση, μιλώντας για ανθρώπους που ανακτούν «τη γη όπου έζησαν οι πρόγονοί τους για εκατοντάδες χρόνια». Και «τώρα η Δύση έγινε έξαλλη», είπε ειρωνικά.
Παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά με την Ταϊβάν. «Και εκτός αυτού, υπόσχονται στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν», τόνισε ο Λαβρόφ.
Διαβάστε επίσης:
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες ζητάνε πόρτα-πόρτα από Ουκρανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν Οργανώσεις των Κουρδοϊρανών