search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν στο Κατάρ ζητούν αποζημιώσεις 330 εκατ. ευρώ

25.09.2022 19:36
katar- moundial gipedo- new

Αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός και εκτός ποδοσφαιρικής κοινότητας προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian, που ανέδειξε τις σκιώδεις πτυχές του επερχόμενου Μουντιάλ.

Εργατικά δυστυχήματα, παράνομες πληρωμές και όροι σκλαβιάς ήταν μερικά μόνο από όσα ανέδειξε το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Πρόσφατα η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε αποζημιώσεις για τις οικογένειες που είδαν τους ανθρώπους τους να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται στα γήπεδα του Κατάρ, με τους συγγενείς των θυμάτων πλέον να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όπως γράφει η Daily Mail, οι οικογένειες ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν από το Κατάρ και τη FIFA κοντά στα 330 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ποσό δηλαδή που ισοδυναμεί με το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα διανεμηθεί στις συμμετέχουσες ομάδες του Μουντιάλ!

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια χώρα υποστηρίζει πως οι νεκροί στα έργα για την ανέγερση των γηπέδων ανέρχονται σε μόλις… τρεις και δηλώνει έτοιμη για τον δικαστικό αγώνα που θα βρει μπροστά της.

Με πληροφορίες από www.gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάϊκλ Φελπς: «Προτιμώ να σώσω μία ζωή, από το να πάρω ακόμη ένα μετάλλιο»

Μαραθώνιος: Ο Κιπτσόγκε «τρέλανε» τα χρονόμετρα και έγραψε ξανά ιστορία (Video)

Σταύρος Γκίνης: Ο πρωταθλητής ενόργανης που πέρασε Ιατρική, δεν μεταγράφεται στην Αθήνα για να προπονείται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:09