Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην ασφάλεια της δομής φιλοξενίας στο Φυλάκιο στον Έβρο βρίσκονται πλέον οι 28 από τους 92 μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί και με τραύματα και διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές τα προηγούμενα 24ωρα.
Όλοι τους πέρασαν από rapid test τα οποία ήταν αρνητικά και στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία προκειμένου να λάβουν ρουχισμό και φαγητό έτσι ώστε να μπορέσουν και να φιλοξενηθούν στους οικίσκους της δομής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι τους βρίσκονται σε σοκ κάθε φορά που πρέπει να μιλήσουν για όλα όσα έζησαν και τους έφεραν σε ελληνικό έδαφος, κάτι ωστόσο που θα γίνει τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της καταγραφής και ταυτοποίησής τους όπου και θα διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να φτάσουν στο ΚΥΤ Φυλακίου και οι υπόλοιποι από τους 92 οι οποίοι διεσώθηκαν από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι περισσότεροι από αυτούς είναι από το Αφγανιστάν, ορισμένοι από τη Συρία και λίγοι από Πακιστάν, Μαρόκο και Ιράν.
Διαβάστε επίσης:
Παναγιώτης – Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η απαίτηση του Θεόδωρου δεν αφορά προσωπική μας οφειλή»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.