search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:14
MENU CLOSE

Νίκος Δένδιας: Σε καταφύγιο στο Κίεβο μαζί με τον Κουλέμπα – Ήχησαν οι σειρήνες ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό ΥΠΕΞ

19.10.2022 13:41
dendias_kuleba_new

Περιπέτεια για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε συνάντηση με τον ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Έλλη Κασόλη, ο υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Όπως επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά και βρίσκονται σε καταφύγιο, μαζί με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ. 

Όπως μετέδωσε το OPEN, λόγω των σειρήνων πολέμου το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ έχει αλλάξει και όλοι έχουν μεταφερθεί στο καταφύγιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απεσταλμένη του OPEN στην Ουκρανία, Αδαμαντία Λιόλιου, η συνέντευξη Τύπου των δυο υπουργών δόθηκε στο καταφύγιο του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. 

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Ουκρανό ομόλογό του, κατέθεσε ανθοδέσμη στο Μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της.

Ο Νίκος Δένδιας που έφτασε με τρένο στην Ουκρανία για τρίτη φορά το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου καθώς τα δυο προηγούμενα ταξίδια του στην Ουκρανία είχαν προορισμό την Οδησσό. 

Οι επαφές Δένδια στο Κίεβο

Σημειώνεται πως κατά την έναρξη επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα (Tetiana Plachkova), τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο (Mykola Trofymenko), και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Επίδειξη ισχύος των ΜΜΕ για τον «εθνικό πύραυλο» Tayfun – «Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στην εμβέλειά μας» (videos)

Ενέργεια: Μικρό καλάθι για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κρατά η Αθήνα

Τσίπρας: Αδιανόητο ότι δεν έχουν μειωθεί ΦΠΑ και ΕΦΚ που επιβαρύνουν κυρίως μικρούς και μεσαίους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:14