search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:35
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Ο Πάτσης δεν δικαιούται να είναι βουλευτής – Παραβιάζεται το Σύνταγμα

26.10.2022 14:26
olgagerovasili_new

Για σαφή παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας να εκπέσει του βουλευτικού του αξιώματος ο Ανδρέας Πάτσης, μετά τις αποκαλύψεις και τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε συνέντευξή της στο «Ναυτεμπορική TV» ότι «τέτοιου είδους παραβιάσεις σημαίνουν έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος».

«Στην περίπτωση Πάτση, πέραν του πολιτικού και ηθικού θέματος εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα το οποίο είναι πολύ σοβαρότερο της διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ», σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας: «Υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Εφόσον παραβιάζεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο, έχει ο κ. Πάτσης το δικαίωμα να συνεχίσει να διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα; Τέτοιου είδους παραβιάσεις σημαίνουν έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος.

Λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα; Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αδράνησε στην «παράλειψη» Πάτση να δηλώσει τις εξωχώριες εταιρείες; Αδράνησε στην αναφορά του παρακολουθούμενου δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη για την ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης Πάτση; Η Επιτροπή κίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος; Λειτουργεί η δικαιοσύνη; Γιατί αδράνησε ως προς την παράνομη και ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα οικονομική δραστηριότητα Πάτση; Και τα ερωτήματα αυτά θα τα θέσουμε σε λίγη ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων».

«Η κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, τους θεσμούς και το σύνταγμα» τονίζει καταλήγοντας η Όλγα Γεροβασίλη.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: Ο Πάτσης ομολόγησε πως ο Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Εφαρμόστε τα μέτρα που εξήγγειλα από τη ΔΕΘ

Ανδρέας Πάτσης: Ήταν γνωστή η δραστηριότητά μου – Ήξεραν ποιον έχουν στα ψηφοδέλτια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:32