Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCar της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2023.
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δεν αναμένεται να δουν διαφορές στο ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν για την επόμενη χρονιά, ενώ η καταβολή τους θα πρέπει να γίνει έως και το τέλος του 2022.
Να σημειωθεί ότι μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ έχουν τη δυνατότητα, εκτός από την εξόφληση των τελών, να εκδώσουν βεβαίωση μη οφειλής για την περίπτωση μεταβίβασης του οχήματός τους χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ και να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία το όχημά τους προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή των τελών.
Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει πρόβλεψη για όσους το επιθυμούν, να επιλέξουν την καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα στο βαθμό που θέλουν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους μόνο ορισμένους μήνες μέσα στο χρόνο.
Το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι τα ποσά για τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ έως τις 15 Νοεμβρίου 2022 ενώ η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.
Για κάποιον που χάσει τις προθεσμίες, όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με το ύψος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Διαβάστε επίσης
ΔΕΔΔΗΕ: Από την 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος
Προϋπολογισμός: Αύξηση εσόδων 4,8 δισ. στο 9μηνο λόγω υπέρβασης στις εισπράξεις ΦΠΑ και άμεσων φόρων
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.