search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 08:57
MENU CLOSE

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 53 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ (Videos)

13.11.2022 17:24
blast

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, νωρίτερα το μεσημέρι, στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτη, Ali Yerlikaya, και μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ τουλάχιστον 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε βίντεο με ασθενοφόρα και περιπολικά που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης, στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου, ενώ πλήθος κόσμου τρέχει πανικόβλητος μακριά από το σημείο.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο, σύμφωνα με το CNN Turk, οι Αρχές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ κάνουν λόγο για καμικάζι αυτοκτονίας.

Ερντογάν: «Οι δράστες θα τιμωρηθούν»

Στο μεταξύ, με καθυστέρηση 1.30 ώρας ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στο κοινό και ανακοίνωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ.

«Εύχομαι το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ. Οι προσπάθειες για την κατάληψη της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους μέσω της τρομοκρατίας δεν θα λειτουργήσουν. Όλα τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν και οι δράστες θα τιμωρηθούν», είπε.

Στη δήλωση που έκανε η Γενική Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ανέφερε: «Ξεκίνησε έρευνα από την Εισαγγελία για την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, για την οποία ορίστηκαν πέντε εισαγγελείς».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

Τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για το μακελειό σε πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, μετέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει πως «σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων» και σημειώνει πως το Γενικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε 18 χρόνια σε ένα αεροδρόμιο – Η πραγματική ιστορία που ενέπνευσε την ταινία «The Terminal» (Video)

ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές: Διατηρεί τον έλεγχο της Γερουσίας το Δημοκρατικό Κόμμα

Λισαβόνα: Διαδηλωτές για το κλίμα έκαναν έφοδο σε κτίριο που μιλούσε ο ΥΠΟΙΚ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 08:55