search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:06
MENU CLOSE

Μάτι: Ένταση και αποδοκιμασίες κατά πυροσβεστών – Για την Παρασκευή διεκόπη η δίκη (Video)

16.11.2022 13:48
diki_mati_new

Για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για το Μάτι, οπότε και η υπεράσπιση των 21 κατηγορουμένων αναμένεται ότι θα υποβάλει ενστάσεις για ζητήματα που αφορούν τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Σήμερα, Τετάρτη (16/11) ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες και πυρόπληκτους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Στο δικαστήριο έχουν δηλωθεί περίπου 213 παραστάσεις θυμάτων της πυρκαγιάς, η οποία μέσα σε λίγες ώρες εκτυλίχθηκε σε τραγωδία με μία εκατόμβη νεκρών, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές.

Μάλιστα, σημειώθηκε μικρή ένταση κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων καθώς εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων αντέδρασαν έντονα με την παρουσία των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων στη δικαστική αίθουσα.

Μάλιστα, ακούστηκε η φράση: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε σεβασμό στη διαδικασία. «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή», τόνισε.

Εν παραλλήλω, ο δικηγόρος της πλευράς των θυμάτων, Βασίλης Ταουξής κατέθεσε αίτημα για να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

Από την πλευρά του ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, τόνισε: «Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση».

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν την Πέμπτη

Σοκ! Σούπερ μάρκετ έβαλε αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα (Video)

Τον υιοθέτησαν και έζησε στις ΗΠΑ – 68 χρόνια μετά επανενώθηκε με τους συγγενείς του στην Ελλάδα (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:59