search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:23
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Άγριος καυγάς Πολάκη – Μαρκόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

28.11.2022 15:47
epitropi

Άγριος καυγάς ξέσπασε με το «καλημέρα» της έναρξης της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για τις υποκλοπές, μεταξύ Πολάκη και Μαρκόπουλου, κατά τον οποίο εκτοξεύθηκαν και αρκετά …γαλλικά.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος φέρεται να κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προβαίνει σε διαρροές προς τους δημοσιογράφους, παραβιάζοντας την μυστικότητα της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κόσμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Παύλο Πολάκη να του φωνάζει «βούλωσέ το», με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να κάνει λόγο για «πολιτική αλητεία και γελοιότητα».

Πυροσβεστικά παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας επιχειρώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Όχι» στη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων

Μετά από μία έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση, το θέμα της βίαιης προσαγωγής των τριών επιχειρηματιών Μπίτζιου, Λαβράνου, Ντίλιαν στην Επιτροπή τέθηκε σε ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν πως η Επιτροπή έχει καλέσει σε ακροάσεις τα τρία αυτά πρόσωπα και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση περί λειτουργίας της με την διαδικασία «της διερεύνησης της υπόθεσης με την μορφή συλλογής πληροφοριών και εγγράφων και την εξουσία κλήσης και εξέτασης προσώπων με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 146 και 147 του ΚτΒ» ως εξεταστική δηλαδή επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τζαβάρας: Δεν είμαι άρρωστος, ούτε παραιτήθηκα – Δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην πλειοψηφία

Μητσοτάκης για το «Σπίτι μου»: «Οι νέοι μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές, όχι χειρότερα»

Οικονόμου για εκλογές: Το 2023 είναι εκλογική χρονιά, αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο προς όφελος των πολιτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:15