search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Έτοιμος να συναντηθεί με Πούτιν δηλώνει ο Μπάιντεν (Photos/Videos)

01.12.2022 21:20
biden macron

Έτοιμος να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, υπό την προϋπόθεση ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επιδείξει ενδιαφέρον για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν ώστε να διαπιστώσω τι είναι διατεθειμένος να κάνει, αλλά μόνον μετά από συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι «είναι αρρωστημένο αυτό που κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, αλλά δεν έχω άμεσα σχέδια να επικοινωνήσω μαζί του».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκαν να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για «ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, ανέφεραν οι δύο ηγέτες σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν «τη σταθερή αποφασιστικότητά τους να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν τόσο από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της όσο και από συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα Μπάιντεν και Μακρόν τόνισαν πως ΗΠΑ και Γαλλία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί».

Οι δύο πρόεδροι «επιβεβαιώνουν εκ νέου τη συνεχή υποστήριξη των χωρών τους στην Ουκρανία» και δεσμεύτηκαν ιδίως να της παρέχουν «πολιτική, ασφάλεια, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια για όσο διάστημα είναι απαραίτητο».

Μύηση του Μακρόν στις γεύσεις της Αμερικής – Αυτά ήταν στο μενού του επίσημου δείπνου (photos)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μύησε (1/12) στις γεύσεις της Αμερικής τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, με αστακό από το Μέιν και κρασιά από την Καλιφόρνια.

Ο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ παρέθεσαν επίσημο δείπνο στον Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ και τους άλλους προσκεκλημένους τους σε περίπτερο που στήθηκε στους Κήπους του Λευκού Οίκου για την κεντρική εκδήλωση της πρώτης επίσημης επίσκεψης που δέχεται στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν ως οικοδεσπότης από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα στις αρχές του 2021.

Το μενού του δείπνου, που παρέθεσε στο γαλλικό προεδρικό ζεύγος, περιλάμβανε αμερικανικές σπεσιαλιτέαστακό από το Μέιν ποσέ με βούτυροAmerican Osetra χαβιάρι και βοδινό και πατάτες, ενώ ακολούθησαν τυριά από το Όρεγκον, την Καλιφόρνια και το Ουισκόνσιν.

Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από κρασιά από την Καλιφόρνια – Newton «Unfiltered» Chardonnay (σαρντονέ) και Anakota «Knights Valley» Cabernet Sauvignon (καμπερνέ σοβινιόν), μαζί με αφρώδη οίνο με γαλλικές ρίζες από την Καλιφόρνια Roederer Estate Brut Rose.

Στο επιδόρπιο περιλαμβανόταν κέικ Orange chiffon και ψητά αχλάδια με σιρόπι εσπεριδοειδών μαζί με «glace creme fraiche» (παγωτό ανθόγαλο).

Η παράθεση γεύματος που συνοδεύεται με αμερικανικό κρασί σε επίσημους επισκέπτες από τη Γαλλία δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τον Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνοδεύσει το δείπνο που είχε παραθέσει στον Μακρόν με ένα «Domaine Serene» Chardonnay από το Όρεγκον, από καλλιέργεια κλημάτων από την Ντιζόν της Γαλλίας και ένα Oregon Pinot Noir από το οινοποιείο «Domaine Drouhin», που έχει τις ρίζες του στη Βουργουνδία των ετών του 1880.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επίσης συνοδεύσει δείπνο που παρέθεσε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με Chardonnay από το οινοποιείο της Βιρτζίνια Thibaut-Janisson Winery, το οποίο έχουν ιδρύσει δύο Γάλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο

Μουντιάλ 2022: Μεξικανός εκτός εαυτού μαχαίρωσε την τηλεόραση μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδας (Video)

Aντετοκούνμπο: Θα παίζω στην Εθνική όσο είμαι υγιής, είναι τρομερό να εκπροσωπείς 11 εκατ. Έλληνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:34