search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:25
MENU CLOSE

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ για τον πυροβολισμό του 16χρονου (Videos)

05.12.2022 12:37
peripoliko_new

Στην σύλληψη ενός αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια καταδίωξης τις πρώτες ώρες της Δευτέρας (5/12) στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές.

Πρόκειται άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο 16χρονος σταμάτησε να βάλει βενζίνη σε πρατήριο στην οδό Μοναστηρίου.

Ο νεαρός δεν πλήρωσε, τράπηκε σε φυγή και ξεκίνησε καταδίωξη στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 16χρονο παιδί προσπάθησε να ξεφύγει από το μπλόκο, αγνοώντας τα σήματα της Αστυνομίας, αλλά έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε ένα τοιχίο.

Ο ανήλικος, κατά την καταδιώξη, δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για την αφαίρεση της σφαίρας.

Πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Συγγενείς 16χρονου: «Επειδή δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;»

Την ίδια ώρα συγγενείς και άτομα από το περιβάλλον του 16χρονου που βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ξέσπασαν κατά της αστυνομίας μπροστά στις κάμερες.

«Kαι τι έγινε που δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;», τόνισε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών.

«Πάρτου τον αριθμό έλα στο σπίτι του και κάντου καταγγελία. Έκανε ένα λάθος δεν πρέπει να το σκοτώσουμε… Γιατί να το κάνουν αυτό;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο 16χρονος έχει κι ένα μωρό ηλικίας 1,5 έτους.

Φίλης: Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού;

Για «άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας, με θύμα και πάλι 16χρονο Ρομά», έκανε λόγο μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

«Άλλο ένα επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας, με θύμα και πάλι 16χρονο Ρομά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 € στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία», ανέφερε αρχικά.

«Στη διάρκεια της καταδίωξης, όπου σύμφωνα με τη καθιερωμένη αστυνομική αφήγηση υπήρξε απόπειρα εμβολισμού περιπολικού, το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Για 20€, μια σφαίρα στο κεφάλι… Να θυμίσω το έγκλημα με θύμα ένα άλλο παιδί, το μικρό Σαμπάνη στον Πειραιά, και τη φράση της οικογένειάς του “Δικεοσήνι”! Να θυμίσω επίσης ότι σήμερα είναι παραμονή της επετείου που εκτελέστηκε ένας άλλος 16χρονος από αστυνομικό όπλο, στα Εξάρχεια… Δεν πρόκειται λοιπόν για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη», σημείωσε. 

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε επίσης στο ότι όταν έγινε γνωστό το γεγονός, στη συζήτηση στον ΑΝΤ1 μαζί του ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από τη συνηθισμένη υπεκφυγή «θα δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας». «Μακάρι να σωθεί το παιδί -και θα περιμένουμε και την έρευνα!» υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 ετών με κατ’ οίκον έκτιση ποινής σε 78χρονο για ασέλγεια στις 4 ανήλικες εγγονές του

Κιβωτός του Κόσμου: Μέσα στη δομή του Βόλου – Η ταμπέλα… «El Capitano» έξω από το γραφείο του πατέρα Αντωνίου (video)

Αργυρούπολη: Ληστεία σε τράπεζα με την απειλή χειροβομβίδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:20