search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Οικονόμου για Σπυράκη: «Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η υπόθεση» (video)

21.12.2022 14:29
oikonomou_new

Αποστάσεις από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η ίδια προχώρησε σε κινήσεις, ώστε να κλείσει η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία της Μ. Σπυράκη να καταθέσει το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ταυτόχρονα να στείλει εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της, και αν εξετάζεται η ανάκληση της αναστολής της κομματικής της ιδιότητας, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «η κίνηση της κ. Σπυράκη ήταν σε απολύτως σωστή κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα, εμείς περιμένουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα η συγκεκριμένη περίπτωση. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει κάτι νεώτερο».

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για ένα χρόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν «άλλαξε ρότα» από την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης σχετικά με τα φορολογικά μέτρα. Αντιθέτως, τόνισε ότι «θα είχε μεγαλύτερη αξία, η τροπολογία να συνοδευόταν από μια έκθεση του ΓΛΚ ή μια αξιόπιστη αποτίμηση, το πόσα δισ. ευρώ θα έλειπαν και από πού θα μπορούσαμε να τα αναπληρώσουμε. […] Νομίζω ότι είναι 6,5-7 δισ. που θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία. Αν μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ποιοι φόροι κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να επιστρέψουν ή να αυξηθούν, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πιο ουσιαστική συζήτηση».

Στο ίδιο μοτίβο, ο Γ. Οικονόμου σημειωσε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια στην κατεύθυνση που ακολουθούμε το τελευταίο διάστημα και να μην προβαίνουμε σε οριζόντια μέτρα που έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα σε αυτό που μας ενδιαφέρει, δηλαδή τη μείωση της τελικής τιμής για τον καταναλωτή, αλλά μετά βεβαιότητας θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα μπορούν να καλυφθούν είτε με δανεισμό σε δυσμενείς συνθήκες, είτε με αύξηση φόρων για την ελληνική κοινωνία», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει στην κίνηση αυτή για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς τεκμηρίωση».

Διερωτήθηκε, δε, αν το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση της τροπολογίας για το «market pass» «θα ψηφίσει θετικά, αν θα συμφωνήσει ότι αυτά τα χρήματα που προκύπτουν από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων, θα διατεθούν για να ενισχύσουν 8,5 εκατομμύρια δικαιούχους. Ελπίζω να μην αποτελέσει για μια ακόμα φορά την εξαίρεση», ενώ σε ερώτηση του «Π» για τις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα κατά της ακρίβειας, περιορίστηκε να περιγράψει το «πακέτο» των μέτρων που έχει λάβει ως τώρα η κυβέρνηση, από τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος μέχρι το πιο πρόσφατο μέτρο για την επιδότηση του 10% των αγορών των νοικοκυριών.

Τέλος, όσον αφορά στο ζέον ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, πέραν από το να υπενθυμίσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το ζήτημα και να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θέλει να μη μείνει καμία σκιά στο θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Στον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερη πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 – Το καλωσόρισμα Τσίπρα στη Φωτεινή Μπακαδήμα (photo)

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Επίθεση κατά των «αριστερών του χαβιαριού» και των «φιλελεύθερων πολυτελείας» (video)

Αποκαλύψεις Σαλί Μπερίσα: Πώς η Τουρκία δυναμίτισε τη θαλάσσια συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:17