search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:45
MENU CLOSE

Συναγερμός στο JFK στις ΗΠΑ: Εκκενώθηκε αεροσκάφος από laptop που άρπαξε φωτιά (Video)

25.12.2022 22:13
jfk aerodromio- new

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε αεροσκάφος της JetBlue, που αναγκάστηκε να εκκενωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο JFK στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός laptop «που έβγαζε καπνούς».

Το αεροσκάφος είχε μόλις εισέλθει στον τερματικό σταθμό 5 όταν ένας εργαζόμενος της αεροπορικής εταιρείας παρατήρησε τον υπερθερμασμένο υπολογιστή.

Επιβάτης που καθόταν στην πρώτη σειρά του αεροπλάνου δήλωσε ότι ο κυβερνήτης «βγήκε πετώντας από την καμπίνα» όταν ανακαλύφθηκε η φωτιά. «Άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και έκανε σαν τον O. Τζ. Σίμπσον πάνω από τα καθίσματα και τους επιβάτες. Ο τύπος ήταν καταπληκτικός και έσβησε τη φωτιά. Ήταν σαν κανονικός ζωολογικός κήπος», δήλωσε στο CBS. Το πλήρωμα της πτήσης ειδοποίησε για το laptop που έβγαζε καπνούς γύρω στις 9 μ.μ., αλλά έσβησε τις φλόγες μόνο του.

Η καμπίνα του αεροσκάφους είχε γεμίσει καπνούς και οι επιβάτες δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλη που οι 133 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου της JetBlue, που διενεργούσε την πτήση από τα Μπαρμπάντος, αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν εν μέσω πολικών θερμοκρασιών.

Για την εκκένωση του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η φουσκωτή τσουλήθρα ενώ αρκετοί επιβάτες άνοιξαν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης.

Επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά κανένας δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από τη μπαταρία λιθίου του laptop, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (PANY), αν και οι λεπτομέρειες της πυρκαγιάς εξακολουθούν να διερευνώνται.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική ο 69χρονος που σκότωσε τρεις Κούρδους

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει τις αποφάσεις των Ταλιμπάν κατά των γυναικών του Αφγανιστάν

Καναδάς: Πάνω από 50 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:45