search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:40
MENU CLOSE

Σε μπελάδες βάζει η Tesla τον Έλον Μασκ: Το χειρότερο πτωτικό σερί στην 4ετία για τη μετοχή

27.12.2022 17:25
elon_musk2510

Μέσα σε λίγες συνεδριάσεις, η μετοχή της Tesla έχει απολέσει το 22% της αξίας της ή αλλιώς 109 δισ. δολάρια σε όρους κεφαλαιοποίησης

Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Σεπτέμβριο του 2018 καταγράφει η μετοχή της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία ετοιμάζεται για ακόμη μία πτωτική συνεδρίαση.

Λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, τα προσυμβόλαια δείχνουν μια περαιτέρω κάμψη της τάξης του 3%, κάτι που οφείλεται στην απόφαση παράτασης της αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου στη Σαγκάη, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα.

Εφόσον οι πιέσεις διατηρηθούν έως το τέλος της ημέρας, αυτό σημαίνει ότι η μετοχή θα κλείσει σε αρνητικό έδαφος για 7η διαδοχική συνεδρίαση. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2018, δηλαδή των τελευταίων τεσσάρων -και πλέον- ετών.

Μέσα στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις, η μετοχή της Tesla απώλεσε το 22% της αξίας της ή αλλιώς 109 δισ. δολάρια σε όρους κεφαλαιοποίησης, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο σημείο από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2020 (123 δολάρια).

Όλα αυτά έρχονται να επισφραγίσουν ένα εξαιρετικά αρνητικό έτος για την εταιρεία του Έλον Μασκ, η οποία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2022 με σωρευτικές απώλειες της τάξης του 70%.

Η εν λόγω επίδοση συνδέεται άρρηκτα με τον ιστορικό πληθωρισμό και την απόφαση των κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια (σύσφιγξη νομισματικής πολιτικής), κάτι το οποίο «φουσκώνει» το κόστος δανεισμού και πλήττει τις πωλήσεις.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι -πέραν της Tesla- εξίσου υψηλές απώλειες παρατηρούνται και στις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες κατά παράδοση θεωρούνται οι πλέον ευμετάβλητες σε συνθήκες υψηλών επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός: Αυξημένα έσοδα 478 εκατ. στο 11μηνο

Επιταγή Ακρίβειας: Έως την Πέμπτη ανοιχτή η πλατφόρμα για μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με «καπέλο» 10 λεπτών η τιμή του τη νέα χρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:40