search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 04:20
MENU CLOSE

Οικονόμου: «Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά – Όχι σε συνεργασία με Βελόπουλο» (Video)

09.01.2023 22:26
oikonomou new

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την ημερομηνία των εκλογών τονίζοντας ότι «παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια τόνισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά.

Ως προς τον αν κρίνει ως πιο επικίνδυνο ή λιγότερο επικίνδυνο το διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές για μια επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (9/1) στην ΕΡΤ πως: «Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι. Η χώρα ωστόσο είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση».

Για το αν πρόκειται να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε».

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά (…) Έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων λόγω της απλής αναλογικής» πρόσθεσε ακόμα.

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία (…) Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Πώς κατανέμονται οι βουλευτικές έδρες – Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα

Ελευθεριάδου: «Η ΝΔ θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες»

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τις ελλείψεις σε φάρμακα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38