search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Νταβός: «Είμαστε μέλη μιας… εξωγήινης δύναμης με σκοπό τη σωτηρία της Γης» λέει ο Τζον Κέρι (Video)

18.01.2023 11:37
john kerry new

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή Τζον Κέρι, ανέφερε σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ότι οι συμμετέχοντες στο φόρουμ είναι μέλη «μίας επίλεκτης ομάδας ανθρώπων» που συγκεντρώθηκαν χάρη σε μία «εξωγήινη» δύναμη για να σώσουν τον πλανήτη.

Ο Τζον Κέρι άνοιξε την ομιλία του ευχαριστώντας τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Μπόργκε Μπρέντε, επειδή του εξασφάλισε «το καλύτερο δωμάτιο εδώ και 35 χρόνια» και συνέχισε προειδοποιώντας τους ακροατές του ότι «ο χρόνος εξαντλείται» σε ό, τι αφορά στην αποφυγή των «χειρότερων συνεπειών» της κλιματικής αλλαγής.

«Όταν το σκεφτείς, είναι πολύ ιδιαίτερο το γεγονός ότι μία επίλεκτη ομάδα ανθρώπων, λόγω των όσων μας έχουν συμβεί σε κάποιο σημείο της ζωής μας, μπορούμε να βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο μαζί και να συζητούμε για την σωτηρία του πλανήτη», πρόσθεσε ο Τζον Κέρι.

Κατά τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, είναι σχεδόν εξωγήινο να σκέφτεσαι «πως θα σώσεις τον πλανήτη».

«Αν το πεις αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτούν ότι είσαι τρελός, ότι κρέμεσαι από ένα δέντρο, ότι είσαι αριστερός φιλελεύθερος, οτιδήποτε», είπε ο Τζον Κέρι.

Ο αμερικανός αξιωματούχος που εκφώνησε την ομιλία του σε εκδήλωση με τίτλο «Φιλανθρωπία: Ένας καταλύτης για την προστασία του πλανήτη», επέκρινε «τα ενήλικα ανθρώπινα όντα που λένε πως είναι σοφά, αλλά εξακολουθούν να αγνοούν την επιστήμη, τα μαθηματικά και την φυσική της κλιματικής αλλαγής».

Ο Τζον Κέρι εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος μίας οικονομίας χωρίς την χρήση άνθρακα, «επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε εκεί» – όπως είπε, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί «εγκαίρως» ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Η υπερθέρμανση του πλναήτη κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου

Αναφερόμενος εξάλλου στο πως θα φθάσουμε στον στόχο για την διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου, είπε: «το μάθημα που έμαθα τα τελευταία χρόνια και ως υπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια, συνοψίζεται ως εξής: χρήματα, χρήματα, χρήματα, χρήματα, χρήματα, χρήματα, χρήματα. Και λυπάμαι που το λέω αυτό».

Κατά τον Τζον Κέρι οι κυβερνήσεις και οι πάμπλουτοι φιλάνθρωποι του πλανήτη πρέπει να δώσουν χρήματα και να επενδύσουν με στόχο την σωτηρία του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Τουλάχιστον 16 θύματα από τη συντριβή ελικοπτέρου – Νεκρός και ο υπουργός Εσωτερικών (Videos)

Μαρία Ρέσα: Αθώα η νομπελίστρια στη δίκη της για φοροδιαφυγή

Αεροσκάφος της Qantas που εξέπεμψε σήμα κινδύνου προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15