search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:14
MENU CLOSE

Σχολεία: Απεργούν την Τετάρτη καθηγητές και δάσκαλοι ενάντια στην αξιολόγηση

14.02.2023 08:14
olme_new

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη (15/2) καθηγητές και δάσκαλοι, συμμετέχοντας στην πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση.

Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

«Παρουσιάζουν την αξιολόγηση ως το κλειδί για τη λύση κάθε προβλήματος του εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι προφανές ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους», λέει μεταξύ άλλων η ΔΟΕ.

«Αντιστεκόμαστε στον προσανατολισμό του σχολείου στην επιφανειακή γνώση, την ημιμάθεια, την αποθέωση των “δεξιοτήτων“, που ενισχύεται με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα εργαστήρια δεξιοτήτων» λέει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Τρένα: Αλλαγές στα πρωινά δρομολόγια του Προαστιακού, στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κορωπί

Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Κέρκυρα: Το αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το βυθό οδηγεί σε άνδρα που εξαφανίστηκε πριν από 10 χρόνια (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:09