search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:49
MENU CLOSE

Αλλαγή «σελίδας» για το Youtube

20.02.2023 13:53
youtube-new

Μια εποχή ολοκληρώθηκε στο Youtube και μια άλλη αρχίζει από σήμερα. Αιτία η απόφαση της Σούζαν Ουοτζίσκι (Susan Wojcicki) να παραιτηθεί από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του τεχνολογικού κολοσσού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Η Ουοτζίσκι, γεννημένη στις 5 Ιουλίου 1968, βρισκόταν στην ρυθμιστική θέση του YouTube από το 2014 και στην Google από το 1999. Όταν προσλήφθηκε στην Google (μετακινούμενη από την Intel) ήταν η 16η υπάλληλος του και η πρώτη εμπορική διευθύντρια που είχε να διαχειριστεί ένα μικρό μπάτζετ.

Σήμερα φιγουράρει στο Νο23 της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου για το 2022. Η καθαρή της περιουσία το 2022 ανήλθε σε 765 εκατ. δολάρια το 2022.

Η Ουοτζίσκι αποσαφήνισε ότι θα συνεχίζει να εργάζεται με ομάδες του YouTube, να προπονεί μέλη και να συναντά δημιουργούς. Είπε, επίσης, ότι συμφώνησε με τον CEO της Alphabet (μητρική της Google), Σουντάρ Πιτσάι, να αναλάβει μακροπρόθεσμα συμβουλευτικό ρόλο στην Google και την Alphabet.

«Ύστερα από σχεδόν 25 χρόνια εδώ, αποφάσισα να αποσυρθώ από το ρόλο μου ως επικεφαλής του YouTube και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο, που επικεντρώνεται στην οικογένεια, την υγεία και τα προσωπικά μου έργα, με τα οποία έχω πάθος», αιτιολόγησε την απόφαση να παραιτηθεί η Ουοτζίσκι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην χαρισματική Ουοτζίσκι πιστώνεται η εκτίναξη του Google. Από τις πρώτες ενέργειες της ήταν η ανανέωση του λογότυπου του τεχνολογικού κολοσσού για τις γιορτές, με το πρώτο της Doodle να δείχνει έναν εξωγήινο που προσγειωνόταν στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης.

Το 2003, η Ουοτζίσκι είχε μια ιδέα που θα αύξανε σημαντικά τα διαφημιστικά έσοδα του Google. Σκέφτηκε, οι διαφημίσεις να μην εμφανίζονται μόνο στη μηχανή αναζήτησης, αλλά και σε ιστότοπους στο διαδίκτυο. Αυτό το προϊόν, γνωστό ως AdSense, έφερε στην Google πάνω από 100 δισ. δολάρια το 2018. Ήταν εκείνη που εντόπισε το YouTube, διέβλεψε τη δυναμική του έκρινε απαραίτητη την απόκτησή του από την Google, όπως και έγινε το 2006. 

Διαβάστε επίσης:

Alter Ego Media: Ανοίγει «κουμπαρά» για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας

Δείκτες ανησυχίας για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν

Τηλεθέαση: Τι νούμερα έκανε το Survivor All Star με την είσοδο της Ελευθερίας Ελευθερίου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:46