search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Δείκτες ανησυχίας για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν

20.02.2023 11:08
tv

Δύο τηλεπαιχνίδια καλοκοιτάνε στον ΣΚΑΪ -δοκιμασμένα και γνωστά- για την επόμενη σεζόν. Το Star ετοιμάζεται να εντάξει ριάλιτι γνωριμιών. Ο ΑΝΤ1 οργανώνεται για επίσης ριάλιτι και υπάρχει διελκυστίνδα μεταξύ δύο καναλιών για μουσικό ριάλιτι ανάδειξης ταλέντων.

Έχουμε και λέμε: στον ΣΚΑΪ σε μια προσπάθεια να εξαφανιστεί η «κοιλιά» τηλεθέασης της μεσημεριανοαπογευματινής ζώνης εξετάζεται η τυπολογία των τηλεπαιχνιδιών. Πρόκριμα φαίνεται να έχουν τα τηλεπαιχνίδια «Μονομάχος» και«Still Standing». Για το πρώτο στον σταθμό πολύ θα επιθυμούσαν αν έλεγε το «ναι» ο Χρήστος Φερεντίνος για την παρουσίαση του. Στον δημοφιλή παρουσιαστή το κανάλι του Φαλήρου κάνει «στενό μαρκάρισμα» ώστε να μετακινηθεί από τον Alpha και γίνεται λόγος για πρόταση- πακέτο με συνολικά τρείς εκπομπές μεταξύ των οποίων και βραδινό τοκ σόου.

Στον ΑΝΤ1, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες από του χρόνου να εμφανιστεί στο πρόγραμμα του σταθμού ριάλιτι. Συγκεκριμένα το ριάλιτι τηλεπαιχνίδι «Οι προδότες» (εκ του ολλανδικού «De Verraders» που έγινε πιο γνωστό ως «The traitors» από το BBC One). Για τούτο το πρόγραμμα στον ΑΝΤ1 θέλουν να αξιοποιήσουν την Ζέτα Μακρυπούλια ως παρουσιάστρια.

Στο τραπέζι, γενικώς, προς διαπραγμάτευση επανατοποθετήθηκε το μουσικό ριάλιτι «Fame story». Γίνονται διερευνητικές ανάμεσα σε Alpha και ΣΚΑΪ.

Το Star στο μεταξύ «κλείδωσε» το ριάλιτι γνωριμιών «First dates» (θα το παρουσιάζει η Ζενεβιέβ Μαζαρί) το οποίο «περιμένει όλους τους singles της χωράς μας για να ζήσουν τη μαγεία του πρώτου ραντεβού», αναφέρει το κανάλι με έμφαση στα «αληθινά, αυθόρμητα, με ευγένεια, χιούμορ», ραντεβού. Αναμένονται δηλώσεις συμμετοχής.

Η κινητικότητα για την επόμενη σεζόν, γίνεται αντιληπτό, έχει ήδη αρχίσει και με κλιμάκωση. Όμως όλα αυτά είναι ανησυχητικές ενδείξεις- κατά κύκλους περι την τηλεοπτική αγορά- διότι είναι προτάσεις που καλύπτουν χρόνο αλλά υποδηλώνουν οικονομίες κλίμακας. Τα κόστη παραγωγής δεν συγκρίνονται με εκείνα που έχουν οι σειρές ελληνικής μυθοπλασίας την περσινής και της τρέχουσας σεζόν και από καιρό λέγεται πως έχει ανοίξει  συζήτηση για μείωση της παραγωγής ελληνικής  μυθοπλασίας- φέτος είχε πληθωριστικά χαρακτηριστικά με τις περίπου 40 σειρές- με πρόθεση για  μετατόπιση σε σειρές οι οποίες θα ολοκληρώνονται σε κατά το δυνατό μονοψήφιο αριθμό επεισοδίων, διότι «τα κουκιά δεν βγαίνουν».

Στο βάθος του ορίζοντα διακρίνονται επίσης κάποιες ανησυχίες για την «επόμενη μέρα» του ΕΚΟΜΕ το οποίο, με τα οικονομικά εργαλεία που προσέφερε ως τώρα- με γνώμονα την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα-, ήταν ο βασικό λόγος για την «άνοιξη»  της ελληνικής τηλεοπτικής δημιουργίας στον τομέα της μυθοπλασίας.

Στα υπόψη ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να υλοποιηθούν σχεδιασμοί οι οποίοι ξεπαγώνουν, όπως λέγεται, με την άρση απαγόρευσης δραστηριοποίησης συνδρομητικών σχημάτων στη γραμμική τηλεόραση. Είναι δεδηλωμένες άλλωστε οι προθέσεις του επενδυτικού κολοσσού United Group, στην οποία ανήκει η συνδρομητική Nova, να αποκτήσει κανάλι εθνικής εμβέλειας με ότι αυτό θα σημαίνει και για την διαφημιστική απορρόφηση.

Παράλληλα η κλιμακούμενη δραστηριοποίηση της Cosmote TV στην ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή δια της μυθοπλασίας αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας. Η συνδρομητική πλατφόρμα λανσάρει από σήμερα τον τρίτο- και τελευταίο- κύκλο της σειράς «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, αρχές Οκτωβρίου  ανέβασε την ιδιότυπη κωμική σειρά αστυνομικού μυστηρίου «Αόρατοι», προβάλλονται ήδη τα ολιγόλεπτης διάρκειας  επεισόδια της σειράς «Ο Καραγκιόζης φοροκαταζητούμενος», η πρώτη από τις συνολικά τρεις που ετοίμασαν- σε παραγωγή των Cosmote TV και White Fox-  ο Άθως Δανέλλης, η Έλενα Μαραγκού σε σκηνοθεσία των Χρήστου Λειβαδίτη και Κατερίνας Παπαγεωργίου, ενώ την επιμέλεια των επεισοδίων στο ανιμέισον είναι της Αγγελικής Κωστοπούλου.

Τον Απρίλιο, εξάλλου, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν στα Κύθηρα τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «17 κλωστές» του Πάνου Δημάκη το οποίο βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου, σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγή Tanweer, με τον Πάνο Βλάχο στον κεντρικό ρόλο, για λογαριασμό επίσης της Cosmote TV.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Τι νούμερα έκανε το Survivor All Star με την είσοδο της Ελευθερίας Ελευθερίου (Video)

Τηλεθέαση: J2US, The Voice ή Σπίτι με το MEGA είδαν οι τηλεθεατές το Σάββατο

J2US: Η εντυπωσιακή είσοδος του Νίκου Κοκλώνη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:00