search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:29
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Παππά: «Σεβαστή η απόφαση αλλά αντίθετη προς την αλήθεια» – Παραμένει στο ψηφοδέλτιο

24.02.2023 13:10
SYRIZA_LOGO_new

«Σεβαστή» χαρακτηρίζει την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά η Κουμουνδούρου, στην επίσημη αντίδρασή της, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Εν τούτοις, υπάρχει ένα «ναι μεν αλλά» καθώς αμφισβητείται το κατά πόσο είναι μια δίκαιη απόφαση. Υπογραμμίζεται έτσι πως «το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίαςαντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια»

Τονίζεται επίσης ότι αν ο μόνος υπουργός που έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία διέπραξε παράβαση καθήκοντος, τότε «όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το  δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;».

Η Κουμουνδούρου διαμηνύει τέλος πως «ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού». Και στην ουσία δείχνει πως θεωρεί την απόφαση πολιτική και άρα και η απάντηση που θα δοθεί θα είναι πολιτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια, 

Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα.

Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το  δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει; 

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού. 

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Παραμένει στo ψηφοδέλτιo ο Νίκος Παππάς

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παππάς παραμένει στο ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, στην αντίδρασή του μετά την απόφαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν «θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Παππά: «Απόφαση κόλαφος προσωπικά για τον κ. Τσίπρα – Θα τον διαγράψει;»

Μητσοτάκης: Κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη οι εκλογές

Λάρισα: Στην 110 Πτέρυγα Μάχης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:28