search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51
MENU CLOSE

Οικονόμου για Τέμπη: Νέα επίθεση στο «βαθύ και αναχρονιστικό κράτος» και στον ΣΥΡΙΖΑ

13.03.2023 13:53
oikonomou new

Τη θεωρία του «βαθέος κράτους» ως βασικού υπαίτιου για την τραγωδία στα Τέμπη – την οποία έφερε στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός – επανέλαβε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «μέσα από τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες που έρχονται στο φως […] αναδεικνύονται συμπεριφορές, νοοτροπίες και παθογένειες που προφανώς δεν είναι τωρινές, αλλά διαιωνίζονται σε ένα τμήμα του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, στο βαθύ και αναχρονιστικό κράτος. Παθογένειες που πολέμησε και μείωσε η κυβέρνησή μας, αλλά δεν μπόρεσε, και αυτό είναι ευθύνη μας, να εξαλείψει εξ ολοκλήρου και είναι αδήριτη ανάγκη να αντιμετωπιστούν σθεναρά και πιο συντονισμένα, έτσι ώστε να εκλείψουν και αυτοί οι τελευταίοι θύλακες δομικής αντίδρασης στον εκσυγχρονισμό του κράτους μας».

Σε ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ένα κράτος το οποίο κατά καιρούς μπορεί να παίρνει διάφορα χρώματα, αλλά παραμένει βαθύ, γιατί έχει δομηθεί επί δεκαετίες πάνω σε κατεστημένες νοοτροπίες. Πάνω σε συστημικές αδράνειες και μικροπολιτικά τερτίπια και δυστυχώς σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Είναι προτεραιότητά μας να τις αντιμετωπίσουμε αυτές τις συμπεριφορές και να χτίσουμε παντού, δομές και υπηρεσίες που θα λειτουργούν με περισσότερη λογοδοσία, περισσότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερη αξιοκρατία και περισσότερη αξιολόγηση».

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Οικονόμου εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής των όσων είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε για να τοποθετηθεί δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Η τοποθέτησή του συνιστά ένα θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων. Η τοποθέτηση αυτή συνοψίστηκε στο “Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς”. Είναι η κυνική γραμμή που υποστηρίζει ότι ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι», προσθέτοντας ότι «ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση που υπηρέτησε, κωλυσιεργούσαν και δεν προώθησαν τα απαραίτητα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων, ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια. Φαίνεται ότι πρέπει να έχει κανείς περίσσεια θράσους για να ισχυρίζονται πως ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε “ρολόι” επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε η επόμενη κυβέρνηση για να τα διαλύσει όλα».

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα αρωγής προς τους συγγενείς των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, αλλά και των τραυματιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε «επιβάτες που αγόρασαν εισιτήρια χωρίς να υποβάλουν τα προσωπικά τους στοιχεία και αποχώρησαν από τον τόπο του δυστυχήματος χωρίς να αφήσουν στοιχεία επικοινωνίας, να επικοινωνήσουν με τις Κρατικές Αρχές και τη Γραμμή Αρωγής, προκειμένου να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους».

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Είδα ποιος με τραυμάτισε, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν ο 17χρονος

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναβγαίνει «μπροστά» ο Τσίπρας, με «πυρά» για τις κυβερνητικές ευθύνες και προτάσεις για τα τρένα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στρατηγική σύγκρουσης επιλέγει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51