search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:18
MENU CLOSE

Γεωργία Μπίκα: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε παραδεκτή την προσφυγή της για τον βιασμό της

16.03.2023 18:03
mpika_new

Παραδεκτή από τις ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές έγινε η προσφυγή που έκανε η Γεωργία Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του βιασμού της.

Η Γεωργία Μπίκα είχε κάνει την προσφυγή στις 22 Σεπτεμβρίου για την υπόθεση του βιασμού της και, όπως αναφέρει το ThessToday.gr, έγινε παραδεκτή από το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο πρότεινε στην ίδια αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό και να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δήλωσε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το θέμα δεν είναι η αποδοχή υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά η δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα, κυρίως ηθικής.

«Από εκεί και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγέςμόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή, αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Η Γεωργία Μπίκα έκανε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου δεν έκανε αποδεκτή την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απάλλαξε τον 27χρονο από την κατηγορία του βιασμού.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε από τη Γεωργία Μπίκα πριν από περίπου ένα χρόνο, αναφέροντας στις Αρχές ότι έπεσε θύμα νάρκωσης και βιασμού σε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Πορεία για Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο για την επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών – Πυρά κατά Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΥΠ: Υπόθεση κατασκοπείας μετά τις υποκλοπές – Ποια είναι η «Irina A. S.» που δρούσε στην Ελλάδα ως «Μαρία Τ.»

Διαψεύδει ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ τον Γεραπετρίτη: «Δεν είναι τηλεδιοίκηση αυτό που λειτουργεί στη Λάρισα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:18