ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Βρετανία: Αλλάζει πολιτική για τους μετανάστες - Τους μεταφέρει σε στρατιωτικές βάσεις (Video)

30.03.2023 06:00

Σε τεράστια πλοία που θα μετατραπούν σε πλωτές φυλακές και σε πρώην βάσεις της RAF θα στεγαστούν οι παράτυποι μετανάστες που φτάνουν στη Βρετανία, αντί των ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνται σήμερα, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη υποδοχής και στέγασης που υπολογίζονται σε 3,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Έτσι στο εξής οι παράτυποι μετανάστες θα στεγάζονται σε γιγαντιαία πλοία που μένουν αγκυροβολημένα και σε εγκαταστάσεις της RAF. Ειδικότερα για τα πλοία έγινε γνωστό ότι θα διαμορφώνονται έτσι ώστε να έχουν τεράστια κοντέινερ – καμπίνες, στα οποία θα στεγάζονται εκατοντάδες άτομα.

Οι αποφάσεις για τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων ελήφθησαν όταν η βρετανική κυβέρνηση είδε τον… λογαριασμό, καθώς η ενοικίαση ξενοδοχείων για τους μετανάστες έφτασε τον περασμένο χρόνο  να κοστίζει 3,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Σήμερα η Βρετανία φιλοξενεί 51.000 αιτούντες άσυλο, που διαμένουν σε 400 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Όσοι διαμένουν ήδη σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν, αλλά οι νεοεισερχόμενοι στη Βρετανία θα μεταφέρονται σε πλοία με κοντέιντερ-καμπίνες και σε πρώην στρατόπεδα. Όσοι εγκατασταθούν σε τέτοια πλοία και στρατόπεδα θα έχουν ελεγχόμενες εξόδους.

Το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών έχει στόχο οι νέες εγκαταστάσεις παραμονής των αιτούντων άσυλο να είναι «αποτρεπτικές και όχι μαγνήτης» για νέους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης:

Άμστερνταμ: «Μπλόκο» στους Βρετανούς τουρίστες που αναζητούν ένα «ξέφρενο» Σαββατοκύριακο (Video)

Politico: Παραιτείται ο επικεφαλής Μεταφορών της Κομισιόν μετά τις αποκαλύψεις για δωρεάν ταξίδια στο Κατάρ

Έπαιζε σε διπλό ταμπλό ο Αμπράμοβιτς: Χρηματοδοτούσε κρυφά άλλη ομάδα, όσο ήταν ιδιοκτήτης της Τσέλσι

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:45
Exit mobile version