search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Politico: Παραιτείται ο επικεφαλής Μεταφορών της Κομισιόν μετά τις αποκαλύψεις για δωρεάν ταξίδια στο Κατάρ

29.03.2023 16:31
komision_new

Ο γενικός διευθυντής του τμήματος μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραιτείται από τη θέση του ύστερα από τις νέες αποκαλύψεις στους κόλπους των Βρυξελλών που σχετίζονται με το Κατάρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, ο κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν εγκαταλείπει τη θέση του αφότου έγινε γνωστό ότι δεχόταν δωρεάν αεροπορικά ταξίδια με την Qatar Airways, ενώ η ομάδα του διαπραγματευόταν μια σημαντική αεροπορική συμφωνία με το κράτος του Κόλπου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Χένρικ Χολολέι βρέθηκε αντιμέτωπος με εσωτερική έρευνα για τα αεροπορικά ταξίδια και τη σύγκρουση συμφερόντων.

Τελικά, ο αξιωματούχος θα αφήσει τη δουλειά του ως γενικός διευθυντής του τμήματος μεταφορών και θα αναλάβει πολιτικός σύμβουλος χωρίς ευθύνη διαχείρισης στη DG INTPA, το τμήμα της Επιτροπής που είναι αρμόδιο για διεθνείς συνεργασίες.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Χολολέι θα αναλάβει τον νέο του ρόλο την 1η Απριλίου.

Οι αποκαλύψεις για τα δωρεάν αεροπορικά ταξίδια προκάλεσαν θύελλα επικρίσεων, εκκλήσεις για έρευνα και απαιτήσεις για αναθεώρηση των κανόνων.

Η Επιτροπή αρχικά επέμεινε ότι ο Χολολέι δεν είχε παραβιάσει κανέναν κανόνα, αλλά στη συνέχεια κινήθηκε προς την αυστηροποίηση των ίδιων των κανόνων για να βεβαιωθεί ότι η συμπεριφορά του δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Η… ωραία κοιμωμένη «ξύπνησε» μετά από 33 χρόνια και σάρωσε σε δημοπρασία (photos/video)

Kορωνοϊός: Οι υγιείς ενήλικες δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίου, λέει ο ΠΟΥ

ΗΠΑ: Γιατί ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στην Adidas και το κίνημα Black Lives Matter

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59