search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:33
MENU CLOSE

Η… ωραία κοιμωμένη «ξύπνησε» μετά από 33 χρόνια και σάρωσε σε δημοπρασία (photos/video)

29.03.2023 15:37
mini_dimoprasia_vretania_2903_new
credit: Classic Car Auctions

Την αποκάλεσαν «ωραία κοιμωμένη» κι όχι άδικα. Γιατί «ξύπνησε» ύστερα από έναν υπνάκο 33 χρόνων και προσέλκυσε την προσοχή όλων. Κι αυτή η «ωραία κοιμωμένη» είναι ένα κλασικό Mini, από αυτά που θα ήθελαν όλοι οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων να έχουν στη συλλογή τους.

Το Mini ήταν ξεχασμένο σε ένα σκονισμένο γκαράζ, στο Μπάκιγχαμσαϊρ, για 33 χρόνια. Είναι ένα μοντέλο 1275 GT, για το οποίο ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Κλασικών Αυτοκινήτων αναρωτήθηκε: «Πως είναι δυνατό ο ιδιοκτήτης να το είχε εκεί για τρεις δεκαετίες…».

Το αυτοκίνητο αυτό βγήκε σε δημοπρασία το Σαββατοκύριακο και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα έπιανε κάπου 10.000 λίρες – τιμή αρκετά ικανοποιητική αν λάβουμε υπόψη ότι μάζευε σκόνη τόσα χρόνια. Όμως το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και τελικά πουλήθηκε 39.100 λίρες!

«Η ανακάλυψή του προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις του Mini, καθώς είναι ένα εμβληματικό βρετανικό αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ήταν εκπληκτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Το αυτοκίνητο είχε ως τώρα μόνο έναν ιδιοκτήτη και έχει γράψει μόλις 11.836 μίλια στο καντράν. Το χρώμα του είναι ένα εκπληκτικό κίτρινο-μπρονζέ και το εσωτερικό είναι σε άριστη κατάσταση.

Ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει τα… τέλη κυκλοφορίας που έληξαν το 1990 και το σέρβις, που σύμφωνα με το βιβλίο του αυτοκινήτου, πρέπει να γίνει στα 13.000 μίλια!

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ Πιστόριους: Εξετάζεται τις επόμενες μέρες η αποφυλάκισή του

Kορωνοϊός: Οι υγιείς ενήλικες δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίου, λέει ο ΠΟΥ

ΗΠΑ: Γιατί ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στην Adidas και το κίνημα Black Lives Matter

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:31