search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:52
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Mega: «Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό»

12.04.2023 10:45
mitsotakis_meleti_new

Στα διακυβεύματα των εκλογών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Σε ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «κάθε προεκλογική περίοδο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη και τα διλήμματα θα διατυπώνονται με σαφήνεια. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Είμαστε σε μια συγκυρία που η κοινωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες από την εισαγόμενη ακρίβεια. Είναι το πρώτο που απασχολεί τους Έλληνες. Χρέος μας αν ο κόσμος μας εμπιστευτεί πάλι είναι να στηρίζουμε τους Έλληνες».

Παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι «οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό και γι’ αυτό δημιούργησε σύγχυση η θέση του ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα που ηγούμαι να είναι θετική ψήφος. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι παρότι αντιμετωπίσαμε αρκετές κρίσεις, στις βασικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις ήμασταν συνεπείς. Προσελκύσαμε επενδύσεις, δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, θωρακίσαμε τα σύνορά μας. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθη».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την απόφασή του να δώσει συνέντευξη στην Nefeli Megg λέγοντας ότι «ήθελα να εκτεθώ στις ερωτήσεις ενός νεαρού ατόμου» παρατηρώντας ότι η κόρη του είναι 25 ετών. Προσέθεσε, δε, ότι ακούει τα παιδιά του δίνοντας το παράδειγμα της μικρής του κόρης που ασχολείται πολύ με θέματα δημόσιας υγείας και του έθεσε το θέμα της εμμηνόπαυσης. «Δεν είναι θέμα άδειας, είναι ότι έχουν πρόσθετο κόστος που εμείς δεν το έχουμε, δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Η Ισπανία έχει κάνει ενδιαφέροντα βήματα σε αυτό και νομίζω ότι και εμείς σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις γι’ αυτό».

Όσον αφορά στη χρήση του TikTok από τον ίδιο, είπε ότι δεν έχει την εφαρμογή στο κινητό του και έχει απαγορεύσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να το έχουν (λόγω του αλγόριθμου που αναπτύχθηκε στην Κίνα) αλλά τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ. Έχει μεγάλη απήχηση στους νέους, μπορώ με αυτό να μιλάω αδιαμεσολάβητα για σημαντικά ζητήματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν οι νέοι».

Για την τραγωδία στα Τέμπη απάντησε «ήταν πολύ δύσκολη η τραγωδία αυτή. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Το σύστημα έπρεπε να είναι έτοιμο σε όλη του την έκταση. Υπάρχει ένα ερώτημα σε όλους: Γιατί έγινε; Και τα παιδιά μου, μου λένε “τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει;”. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος σε μέσο μεταφοράς και να νιώθει ανασφάλεια». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «αισθάνθηκα πίεση και ιδιωτικά μπορεί να έκλαψα για τα Τέμπη. Αλλά πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα. Από τον Έβρο μέχρι την πανδημία έπρεπε να διαχειριστώ τη συναισθηματική φόρτιση με τρόπο δημιουργικό».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το ρόλο του Κράτους στην αντιμετώπιση των κρίσεων, ωστόσο, επισήμανε ότι «υπάρχει και το κράτος του ωχαδερφισμού που είδαμε στον ΟΣΕ. Σήμερα είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ. Είχα συγκρουστεί με συνδικαλιστές από τη ΝΔ, δεν με βοήθησε στο εκλογικό μου ακροατήριο. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: κάναμε πανελλαδικό διαγωνισμό για το ΑΣΕΠ και θα έχουμε μια λίστα επιτυχόντων που θα προσληφθούν με αντικειμενικά αξιολογικά κριτήρια. Για πρώτη φορά κάνουμε αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι εύκολα αυτά. Είναι ένα από τα στοιχήματα της επόμενης τετραετιας και δεσμεύομαι ότι θα τα κάνω πράξη».

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δείτε γυναικεία παρουσία απόλυτα ισορροπημένη».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης φοβάται το debate όπως ο διάολος το λιβάνι (video)

Μονόδρομος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Με την ακρίβεια παλεύει η κυβέρνηση λίγο πριν από τις κάλπες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42