search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:51
MENU CLOSE

Βελόπουλος: «Καλώ σε συστράτευση τα κόμματα που αποκλείστηκαν»

29.04.2023 16:19
velopoulos_kyriakos_new

Κάλεσμα για πανελλήνιο συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων μετά τις 21 Μαΐου απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από την Πάτρα.

«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τον ‘Αρειο Πάγο να απορρίπτει κόμματα και είναι απαράδεκτο για τη δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία με νόμο δικό της να αποκλείει κομματικούς σχηματισμούς, γιατί δεν είναι της αρεσκείας της», υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα και το χειρότερο να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, για τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ανέφερε: «Πολύ φοβούμαι ότι περνάμε σε ατραπούς πραγματικής αποστασίας και αποστασιοποίησης από τη δημοκρατία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απηύθυνε στον πρωθυπουργό το εξής ερώτημα: «Ο ‘Αρειος Πάγος, τον οποίο ελέγχει έτσι κι αλλιώς ο ίδιος, διότι η επιλογή του Αρείου Πάγου γίνεται από συγκεκριμένα κέντρα και από την κυβέρνηση κυρίως, επέτρεψε να κατέβει κόμμα που δηλώνει τουρκικό, δηλαδή ένα τουρκικό κόμμα, όπως το ίδιο δηλώνει, μπορεί να κατεβαίνει και παίρνει την άδεια του Αρείου Πάγου, αλλά ένα οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα, είτε διαφωνούμε μαζί του είτε όχι, ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει, πρέπει να αποκλείεται».

Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε το κάλεσμά του, «προς όλα τα κόμματα που κόπηκαν να συστρατευτούμε όλοι μαζί μετά τις 21 Μαΐου απέναντι στον κοινό εχθρό, γιατί ο κοινός εχθρός είναι ένας και λέγεται Νέα Δημοκρατία, όχι ως κόμμα, αλλά οικογένεια Μητσοτάκη, διότι πρέπει να γίνει μία πανστρατιά απέναντι σε αυτά που έρχονται, τα οποία είναι πολύ χειρότερα από ότι φαντάζονται οι Έλληνες».

Διαβάστε επίσης:

Φλώρος: «Είμαστε μία πολύ ισχυρή χώρα στην περιοχή»

Δένδιας: «Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε μια ευκαιρία στην Τουρκία»

Σκέρτσος για debate: «Επιδιώκουμε τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:51