search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:21
MENU CLOSE

Ένα UFO από τη δεκαετία του 1990 «καταδιώκει» Βρετανό αξιωματικό

02.05.2023 17:25
UFO
Pixabay

Η αλήθεια είναι εκεί έξω, με κυνηγάει μία ξεχασμένη λάμψη. Εκατοντάδες την είδαν. Γιατί την αγνόησαν;

Σε αυτές τις φράσεις συνοψίζεται το αγωνιώδες μήνυμα του Νικ Πόουπ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για τα UFO στη δεκαετία του 1990.

Ήταν 31 Μαρτίου 1993, όταν ένα μυστηριώδες τριγωνικό σκάφος εντοπίστηκε στον ουρανό πάνω από την βάση Κόσφορντ της RAF στο Σροπσαϊρ, καθώς έριχνε μία δέσμη φωτός προς το έδαφος.

Ήταν μία από τις εκατοντάδες φορές που είχαν εντοπιστεί τέτοια φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Βρετανίας, τα οποία είδαν πολίτες, αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Τριάντα χρόνια μετά το περιστατικό στη βάση Κρόσφορντ παραμένει ανεξήγητο.

Ο Νικ Πόουπ λέει στην Sun ότι αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν και στο Βέλγιο. «Επρόκειτο για ένα κύμα σε μια περίοδο έξι ωρών, στις 30 και 31 Μαρτίου, 1993, στα οποία ενεπλάκη ένα τεράστιο τριγωνικό σκάφος που είχε τη δυνατότητα να κινείται από χαμηλές ταχύτητες 30-40 μιλίων την ώρα μέχρι τεράστιες ταχύτητες Mach σε μία στιγμή», θυμάται.

«Σε τέτοιες επιταχύνσεις οι δυνάμεις G θα σκότωναν έναν άνθρωπο πιλότο και επιπλέον δεν υπήρχε κανένα ηχητικό ίχνος», λέει στη Sun ο Πόουπ, προσθέτοντας ότι «ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε μία στήλη φωτός προς το έδαφος, σαν να έψαχνε μπρος-πίσω για κάτι».

«Μία δέσμη φωτός στις 1.10 τα μεσάνυχτα διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας ρωσικός πύραυλος που μπήκε στην γήινη ατμόσφαιρα. Αλλά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μία έντονη λάμψη ψηλά στον ουρανό. Άρα, κάτι άλλο συνέβαινε. Το ερευνήσαμε και φτάσαμε στο πλήρες σκοτάδι», θυμάται ο Νικ Πόουπ.

Η «επίσκεψη» του UFO στο Βέλγιο

Ο Πόουπ καθώς ερευνούσε το φαινόμενο διαπίστωσε ότι την ίδια ημερομηνία – 30 και 31 Μαρτίου – τρία χρόνια νωρίτερα, «υπήρξε ένα κύμα θέασης ενός τεράστιου τριγωνικού UFO πάω από το Βέλγιο».

Τότε, «οι Βέλγοι έστειλαν δύο μαχητικά F16 για να το αναχαιτίσουν και τα ραντάρ το εγκλώβισαν, αλλά το UFO έσπαζε την στοχοποίησή του. Έπαιζε την γάτα με το ποντίκι», λέει ο Πόουπ.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Βελγίου, πτέραρχος Γουίλφριντ ντε Μπράουερ, ερεύνησε προσωπικά το περιστατικό με το UFO και απέκλεισε την εμπλοκή κάποιων αεροσκαφών τεχνολογίας στελθ από άλλες χώρες.

«Η ανεπίσημη εξήγηση ήταν – ευτυχώς που ήταν φιλικοί, διότι αν δεν ήταν, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι». Ο Νικ Πόουπ πιστεύει πως δεν επρόκειτο για μια απλή σύμπτωση των ημερομηνιών μεταξύ των περιστατικών στη Βρετανία και στο Βέλγιο.

Τα περιστατικά ερευνήθηκαν στη συνέχεια και από τους Αμερικανούς, οι οποίοι όμως δεν έδωσαν εξηγήσεις. Ο Πόουπ παραιτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας το 2017 λόγω «της άκρας μυστικότητας» του προγράμματος για τα UFO και στην επιστολή παραίτησης ανέφερε ότι «αγνοώντας τέτοιες απειλές δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του υπουργείου».

Πώς εξηγεί όμως την αμερικανική αμηχανία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα; «Η αμερικανική κυβέρνηση αυτοπροσδιορίζεται ότι η υπερδύναμη του κόσμου, άρα το να παραδεχτεί ότι υπάρχουν πράγματα στον ουρανό- όπου κι αν είναι αυτά- που είναι γρηγορότερα και πιο ευέλικτα, δεν ακούγεται πολύ καλά. Άρα υπάρχει ο παράγοντας της αμηχανίας, ίσως και λίγο ο φόβος», λέει ο Πόουπ.

Στο διάστημα που ήταν επικεφαλής του προγράμματος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για τα UFO, ο Πόουπ λέει ότι αντιμετώπιζε περίπου 200 περιστατικά τον χρόνο στη Βρετανία. Από αυτά το 80% ήταν εξηγήσιμο, για το 15% υπήρχε έλλειψη πληροφορίας ή αποδείξεων για να γίνει έρευνα και το 5% ήταν «παράξενα, πραγματικά ανεξήγητα» φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης:

Αλίνα Καμπάεβα: Στη Σιβηρία μετακόμισε η «επίσημη» αγαπημένη του Πούτιν

ΗΠΑ: Γιατί κινδυνεύουν να ξεμείνουν από μετρητά από 1η Ιουνίου (videos)

Aerosmith: Μετά από 50 χρόνια μας λένε «Peace Out» (videos/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06