search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:32
MENU CLOSE

Δημήτρης Μπάσης: «Άλλαξα το όνομά μου όταν πρωτοξεκίνησα στο Κιλκίς» (Videos)

16.05.2023 20:23
mpases
Screenshot ΕΡΤ

Για την περιοδεία που έκανε στην Αμερική με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την εμπειρία του να τραγουδάει για τους Έλληνες του εξωτερικού μίλησε ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, στην ΕΡΤ. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε μεταξύ άλλων το πραγματικό του όνομα αλλά και το γεγονός ότι αρχικά δεν επρόκειτο να τραγουδήσει ο ίδιος της μεγάλη του επιτυχία «Ψίθυροι Καρδιάς».

«Θυμάμαι τους γονείς μου να κλαίνε ακούγοντας Καζαντζίδη στη Γερμανία» είπε ακόμη ο ίδιος μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στην ξένη χώρα ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να τραγουδάει ως ψάλτης. Αργότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Άρχισε να “την ακούει” όταν ο Κραουνάκης του είπε για την Πρωτοψάλτη». «Κατέβηκα με οτοστόπ στην Αθήνα για να με ακούσει η Αλκ. Πρωτοψάλτη» είπε και όλο αυτό για να περάσει από οντιστιόν από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Οι γονείς του έκαναν καιρό να αποδεχτούν το ότι επέλεξε να γίνει τραγουδιστής: «Οι γονείς μου έκαναν, από τη στιγμή που κατέβηκα στην Αθήνα, επτά χρόνια να έρθουν να με ακούσουν. Δεν ήταν θετικοί στο να ασχοληθώ με το τραγούδι επαγγελματικά, με ήθελαν κοντά τους. Θωρούσαν παρεξηγημένο αυτόν τον χώρο, αυτή η λάμψη για αυτούς έκρυβε κάτι από πίσω. Ήταν μίας άλλης γενιάς άνθρωποι, τα έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα».

Ο ίδιος δεν συμμεριζόταν τις ανησυχίες τους: «Όχι δεν είχα αυτούς τους φόβους. Ήξερα τον εαυτό μου και απέφυγα όλες τις κακοτοπιές του χώρου. Πάντα υπάρχουν, είναι ένας λαμπερός χώρος. Είμαι τυχερός που βρέθηκα στην ομάδα της Πρωτοψάλτη γιατί άρχισα να βλέπω με τα μάτια και την αισθητική τη δική τους. Ένα παιδί που ξεκινάει να μπαίνει στον χώρο της μουσικής του στα 21 του, δεν ξέρει ποιον δρόμο να πάρει, όλα του φαίνονται υπέροχα. Κάνεις λάθος συνεργασίες, λάθος επιλογές τραγουδιών».

«Άλλαξα το όνομά μου όταν πρωτοξεκίνησα στο Κιλκίς» είπε επίσης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τονίζοντας ότι « η ταυτότητα μου ακόμα γράφει Μπίμπασης. Οι περισσότεροι βέβαια με ξέρουν ως Μπάση πια οπότε το Μπίμπασης. Να πω και κάτι, τώρα, πως εγώ γενικά δεν το χρησιμοποιώ».

Σε άλλο σημείο, ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρθηκε στους «Ψίθυρους Καρδιάς», το κομμάτι που του χάρισε μεγάλη επιτυχία: «Πέρασαν χρόνια για εξοικειωθώ με τη φήμη. Τελείωναν οι συναυλίες, μου ζητούσαν αυτόγραφα και ντρεπόμουν, ένιωθα πιο άβολα από αυτόν που μου το ζητάει. Η ζωή μου άλλαξε απότομα, από εκεί που με ήξερε μόνο η μάνα μου, έβγαινα στον δρόμο και ένιωθα να με παρατηρούν, το έβλεπα, το καταλάβαινα».

«Είχε παίξει παρασκήνιο να τραγουδήσει άλλος τους “Ψίθυρους Καρδιάς”»  πρόσθεσε επίσης ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ όπως μοιράστηκε, το αρχικό σχέδιο ήταν να το πει άλλος τραγουδιστής: «Ο Χρήστος Νικολόπουλος με πίστεψε όσο κανένας. Παρόλο που μπορούσε να δώσει το τραγούδι των τίτλων σε κάποιον άλλον, δεν το έκανε» είπε.

Όπως κατέληξε ο ίδιος: «Είχε παίξει παρασκήνιο να το πει άλλος το κομμάτι και είπε «όχι, θα το δώσω στον μικρό». Εγώ αυτά τα έμαθα μετά από χρόνια, ήταν να το πει κάποιος πολύ γνωστός. Δεν είναι κακό, πάντα υπήρχε ένα παρασκήνιο με τις δισκογραφικές εταιρείες. Ο Χρήστος Νικολοπουλος είπε «όχι» γι’ αυτό και του χρωστάω τα πάντα. Ξεκίνησα από την Άλκιστις Πρωτοψάλτη αλλά τη σφραγίδα της επιτυχίας μου την έδωσε ο Χρήστος Νικολόπουλος. Νομίζω ότι το να κάνεις επιτυχία με έναν νέο είναι πολύ μεγαλύτερη επιτυχία για τον συνθέτη από το να κάνει επιτυχία με έναν φτασμένο».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε σε συναυλία της Τζάνετ Τζάκσον

Γιάννης Βογιατζής: Συντετριμμένος ο γιος του τραγουδιστή – «Τις τελευταίες του στιγμές συζητήσαμε πολλά» (Video)

Καραμίχος: «Στην βιοψία βρέθηκε κακοήθεια, ήμουν στην εντατική 2 μέρες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:31