search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:00
MENU CLOSE

Φεστιβάλ Καννών: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί (photos)

17.05.2023 09:19
cannes festival

Χτες Τρίτη πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 76ου Φεστιβάλ Καννών. Το κόκκινο χαλί στρώθηκε και διάσημοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην Κρουαζέτ. Η αυλαία σηκώθηκε με την ταινία «Jeanne du Barry» με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ στον κινηματογράφο.

Τις επόμενες μέρες θα παρελάσει ολόκληρος ο κινηματογραφικός κόσμος στο Palais des Festivals. Ο Χάρισον Φορντ θα έρθει για να παρουσιάσει το πέμπτο και όπως όλα δείχνουν τελευταίο «Ιντιάνα Τζόουνς» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στις Κάννες. Το ίδιο θα συμβεί και με το πολυαναμενόμενο «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Λεονάρντο ντι Κάπριο και Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Επιπλέον, πρεμιέρα θα κάνει το ερωτικό δράμα του Τοντ Χέινς «May December», με τις Νάταλι Πόρτμαν και Τζουλιάν Μουρ. Το «Asteroid City» έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού και τις κριτικής επιτροπής με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Εϊντριαν Μπρόντι, Μπράιαν Κράνστον, σε σκηνοθεσία του Γουές Αντερσον.

Φέτος την αναγνώριση του Φεστιβάλ θα λάβει ο Μάικλ Ντάγκλας, με τη μορφή του τιμητικού Χρυσού Φοίνικα, για το σύνολο της προσφοράς του στην Έβδομη Τέχνη.

Στις Κάννες θα βρεθεί και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ με την ταινία μικρού μήκους «Strange Way of Life» στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ιθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ. Μικρού μήκους είναι και η μοναδική για φέτος ελληνική συμμετοχή – αφού ο Γιώργος Λάνθιμος προτίμησε να μη φέρει το «Poor Things» –, το «Midnight Skin» του Μανώλη Μαυρή.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, εκτός από το κινηματογραφικό ενδιαφέρον τα βλέμματα είναι στραμμένα και στις λαμπερές εμφανίσεις του Φεστιβάλ οι οποίες ήταν εντυπωσιακές.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Αν στην εφηβεία δεν είχα τον πατέρα μου, θα είχα πολύ κακή συνέχεια» (Video)

Τάσος Γιαννόπουλος: Όταν έπαιζα στο «Ευτυχισμένοι μαζί» με κερνούσαν συνεχώς μπύρα (Video)

Δημήτρης Μπάσης: «Άλλαξα το όνομά μου όταν πρωτοξεκίνησα στο Κιλκίς» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20