search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Σήμερα ξεριζώθηκε κομμάτι από τις ρίζες μας»

10.06.2023 21:51
TSIPRAS

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου εξέφρασε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη «ιδιοφυία», ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι με τον θάνατό του, ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις ρίζες μας.

«Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος συνθέτης. Ήταν ένας άνθρωπος της μουσικής μπροστά από την εποχή του. Όταν η ιδιοφυία του συνδύαζε τη συμφωνική ορχήστρα με τη λύρα, το σαντούρι και άλλα παραδοσιακά όργανα, αυτά ήταν πρωτόγνωρα, άγνωστα τοπία για τον κόσμο της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Από το Χρονικό και την Ιθαγένεια μέχρι τη Θητεία και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Από τη Λένγκω και τα Παραπονεμένα λόγια μέχρι τα Μαλαματένια λόγια και Τα λόγια και τα χρόνια. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν βαθιά ελληνικός και απέραντα παγκόσμιος. Και ταυτόχρονα, μία προσωπικότητα διαχρονικά ταγμένη στη δημοκρατία και την πρόοδο. Σήμερα, ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις Ρίζες μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Athens Pride: Γέμισε χρώμα η Αθήνα – Παρών και ο Τσίπρας (Photos & Videos)

Μητσοτάκης: «Πλήγμα» στον πολιτισμό η απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου

Πέθανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:46