Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2022 για το θέμα των κινήσεων του Τούρκου Πρόξενου στην Κομοτηνή θυμίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη, μπαίνοντας «σφήνα» στην σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τους μειονοτικούς βουλευτές.
Τον Ιούνιο του 2022 με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη και υπογράφοντες την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη και τον τομεάρχη Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο το ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή του προς τον Νίκο Δένδια ανέφεραν πως «εντείνονται καθημερινά οι καταγγελίες στην Θράκη για τη δράση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου, ο οποίος υπερβαίνει τον διπλωματικό του ρόλο και τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης, περί του σεβασμού των διπλωματών προς τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας στην οποία βρίσκονται και περί της μη ανάμειξής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της, ενώ σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες παρεμβαίνει με πρωτοφανή τρόπο στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας μας».
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούσαν:
Ολόκληρη η ερώτηση του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΩ)
Χθες Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ τονίζοντας: «τον κ. Ζειμπέκ τον ξέρω καλά. Δεν υπήρχε πιο ευθυγραμμισμένος βουλευτής από αυτόν με αυτά που έλεγε το τουρκικό προξενείο. Δεν μπορείς σε όλα τα θέματα να υπερασπίζεσαι αυτά που υπερασπίζεται μια άλλη πλευρά» (open). Μία δήλωση η οποία σχολιάστηκε στην Νέα Δημοκρατία και εξόργισε πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τους μειονοτικούς βουλευτές στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ευθύνονται και οι δύο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υποψηφίου βουλευτή επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε: «Είναι προφανώς υπόλογοι όσοι έχουν ανακινήσει ένα τέτοιο θέμα σε προεκλογική περίοδο. Το θεωρώ απαράδεκτο. Υπάρχουν ευθύνες και από τις δύο πλευρές. Επειδή βλέπω δηλώσεις περί του χαρακτήρα της μειονότητας, να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα είναι λυμένο από το άρθρο 45 της Συνθήκης της Λωζάνης εδώ και 100 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2022 κατατέθηκε στη Βουλή ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για το θεσμό της μουφτείας. Στη συζήτηση στη Βουλή, σε «νεκρό» εκλογικά χρόνο, φάνηκαν ξεκάθαρα οι απόψεις των κομμάτων για το θεσμό της μουφτείας και για ζητήματα που άπτονται της μειονότητας». «Τον Ιούλιο του 2022, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την πρόταση για τη μεταρρύθμιση του θεσμού της μουφτείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισε. Εκείνη τη χρονική στιγμή θα μπορούσαν να αναδειχθούν τα θέματα αυτά», πρόσθεσε ο κ. Δουδωνής.
Διαβάστε επίσης:
Στην ουρά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μία υπουργική καρέκλα – Ταραχή στη ΝΔ
Τσαπανίδου: Η ΝΔ δεν σκοπεύει να κάνει ούτε μια πρόσληψη στο δημόσιο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.