search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:10
MENU CLOSE

Prodea: Στόχος η άνοδος του free float στο 15% – Οι 4 στρατηγικοί άξονες ανάπτυξης

14.06.2023 08:10
prodea new

Την άνοδο του ποσοστού των μετοχών της Prodea που διαπραγματεύονται με ελεύθερη διασπορά (free float) στο ελληνικό χρηματιστήριο (τουλάχιστον στο 15%) έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση της.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το 92,5% των μετοχών ανήκει στον βασικό μέτοχο με τη διοίκηση να εντείνει τις προσπάθειες της έτσι ώστε η Prodea να πετύχει τον παραπάνω στόχο εντός του έτους.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, αν δεν υπήρχαν οι εκλογές θα είχαμε πετύχει ήδη αυτό το σκοπό. Όταν λήξει η εκλογική διαδικασία και μπούμε σε ομαλές καταστάσεις, έχουμε μια σειρά από ενέργειες για να φτάσουμε σε τουλάχιστον 15% ελεύθερης διασποράς» ανέφερε ανώτατο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας.

Τα στοιχεία αυτά παρέθεσαν ο πρόεδρος της Prodea Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρης Καρυτινός στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Γενικότερα η εταιρεία έχει θέσει 4 βασικούς στρατηγικούς στόχους:

την αξιοποίηση της τρέχουσας δυναμικής της ελληνικής αγοράς, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλή προσφορά ακινήτων με σύγχρονα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και αυξημένη ζήτηση για μίσθωση ποιοτικών χώρων.

Την έμφαση σε ποιοτικούς και «πράσινους» γραφειακούς χώρους με στόχο να εξελιχθεί η Prodea, στον μεγαλύτερο επενδυτή «πράσινων» γραφείων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

-Την αύξηση των επενδύσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο

-Τη μείωση της έκθεσης της εταιρείας σε non-core και ώριμα ακίνητα (συμπεριλαμβανομένης μίας σταδιακής αποεπένδυσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ιταλία.

Σήμερα η μικτή αξία των ακινήτων της εταιρείας φτάνει τα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ η αξία των, περίπου 380 σε απόλυτο αριθμό, υπό διαχείριση ακινήτων της φτάνει τα 2,8 δισ. ευρώ.

Η πληρότητα τους φτάνει το 93,8% με τα περισσότερα εξ αυτών να έχουν μακροχρόνιες μισθώσεις μέχρι και 12 χρόνια (το 84% των μισθωμάτων δεν υπόκειται σε δικαίωμα καταγγελίας μίσθωσης).

Το σύνολο των ετήσιων μισθωμάτων φτάνει τα 160 εκατ. ευρώ

Σε ότι αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις, αυτές ανέρχονται σε 1,36 δισ. με τα 300 εκατ. να αφορούν στο ομόλογο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο.

Γενικότερα στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση της πρόσβασης σε πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης (συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιαγορών) ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των υποχρεώσεων καλύπτεται από συμβάσεις αντιστάθμισης επιτοκιακού κινδύνου και ως εκ τούτου δεν επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις του Euribor

Επίσης γίνεται αναχρηματόδοτηση και αλλαγή των όρων δανεισμού σε δάνεια ύψους 300 εκατ. ενώ μέρος των πωλήσεων που θα γίνουν σε κάποια ακίνητα θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανείων.

Διαβάστε επίσης

Sky Express: Οι «υψηλές πτήσεις» του 2023 εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό

Παραιτήθηκε από τη Reds ο CEO Γιώργος Κωνσταντινίδης

Coffee Island: Μπαίνει στα καλλυντικά μέσω της Coffee-Eco – Επένδυση σε βιομηχανική μονάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:07