search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:29
MENU CLOSE

Ένταση στο λιμάνι της Ρόδου: Οδηγοί ταξί εμποδίζουν οδηγούς Uber να αποβιβαστούν από το πλοίο

07.07.2023 15:30
RODIAKH
rodiaki.gr

Το λιμάνι της Ρόδου κατέκλυσαν οδηγοί ταξί προκειμένου να αποτρέψουν την αποβίβαση αυτοκινήτων που θα συνεργάζονται με την Uber. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι της Ρόδου, στην Ακαντιά, από το μεσημέρι της Παρασκευής (7/7) καθώς πάνω από 200 ταξιτζήδες έχουν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση αυτοκινήτων που σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες είναι εταιρείας που θα συνεργαστεί με την Uber στο πλαίσιο δραστηριοποίησης της στο νησί.

Μιλώντας στη rodiaki.gr ο πρόεδρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί, Θεοδόσης Καστανίδης, δήλωσε ότι «πολλοί συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι τις επόμενες μέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας λιμάνια και αεροδρόμιο».

Οι οδηγοί ταξί εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ αισθητή είναι και η παρουσία της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα η αντιπαράθεση μεταξύ οδηγών ταξί και αυτών της Uber έφτασε στα άκρα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν ακόμα και συλλήψεις οδηγών ταξί για τη συμμετοχή του στα επεισόδια σε βάρος των αυτοκινήτων της Uber.

Ανακοίνωση αναφορικά με το ενδεχόμενο να έρθει στη Ρόδο η εταιρεία Uber, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου εξέδωσαν και επιστολή στις 4 Ιουλίου.

Στην επιστολή – ανακοίνωσή τους, αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το νέο δελτίο τύπου της Uber για επαναφορά των υπηρεσιών μεταφοράς με E.Ι.Χ. με οδηγό στο νησί μας.

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι παρότι έχουμε τονίσει ότι η πλατφόρμα λειτουργεί παράνομα στο νησί μας και υποκλέπτει μεταφορικό έργο το οποίο μπορεί να εκτελέσει μόνο το ταξί, η διοίκηση της Uber αδιαφορεί και συνεχίζει να προωθεί τις παράνομες υπηρεσίες της.

Παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το υπουργείο ότι η μεταφορά με E.Ι.Χ. από ένα σημείο προς ένα άλλο σημείο απαγορεύεται ρητά η Uber επαναφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επίσης έχει απαγορευθεί η προσέγγιση πελατών ενώ τα οχήματα βρίσκονται σε κίνηση ή σταθμευμένα οπουδήποτε.

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η υπηρεσία απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν να μεταβούν από το Α σημείο στο Β με το κοντινότερο όχημα της Uber.

Η Uber παραβιάζει τη νομοθεσία, παραπλανεί την αστυνομία και τις υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές και εκμεταλλεύεται τη βία εναντίον των οδηγών της ώστε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι έχουν προβλήματα διότι πολλές φορές δρα εντελώς εκτός νόμου. Τα Uber Files αποτελούν απόδειξη για τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας.

Η αγανάκτησή μας δε φαίνεται να συγκινεί τις αρχές ώστε να σταματήσει το παράνομο έργο της συγκεκριμένης εταιρείας. Η δικαστική οδός αποτελεί μονόδρομο για εμάς ώστε να μπει ένα τέλος στην παρανομία.

Υ.Γ. 1: Σταματήστε να επικαλείστε αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών σε νέους προορισμούς. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο. Στη Μύκονο δραστηριοποιείστε εδώ και χρόνια. Ζόρισε η κατάσταση στη Μύκονο και αποφασίσατε να «Μυκονοποιήσετε» το νησί μας.

Υ.Γ. 2: Πειρατές και Καρχαρίες αναζητάτε νέα θύματα στο νησί μας. Σας υπενθυμίζουμε – προειδοποιούμε ότι είμαστε συνηθισμένοι σε αγώνες επιβίωσης.
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου».

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στον δρόμο

ΕΟΦ: Ανακαλεί σαμπουάν για την τριχόπτωση

Χαλκιδική: Ηλικιωμένος πυροβόλησε τρεις ανήλικους επειδή τον ενοχλούσαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:29