search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:09
MENU CLOSE

Εικόνες καταστροφής σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Λουτράκι – Στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα (Photos/Videos)

17.07.2023 19:23
katastrofi fotia- new

Εικόνες καταστροφής συνθέτουν το σκηνικό τόσο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά, όσο και στο Λουτράκι.

Η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά που διέτρεξε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες έκαψε σπίτια σε Λαγονήσι, Κουβαρά και Σαρωνίδα, όπου ήδη έχουν δοθεί εντολή εκκένωσης με μήνυμα που έφτασε στους κατοίκους από το 112.

Με νεότερο μήνυμα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν το Λαγονήσι προς την Αθήνα και όχι προς παλαιά Φώκαια.

Νωρίτερα, όσοι βρίσκονταν σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τους οικισμούς λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Κουβαρά Αττικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής Πέτα κλήθηκαν για εκκένωση προς Κερατέα, ενώ μετά από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Μελισσουργός και Τραμπουριά.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδιδαν τα τηλεοπτικά κανάλια, κάηκαν σπίτια τόσο στο Λαγονήσι όσο και πάνω στο Λόφο της Σαρωνίδας στο δρόμο της φωτιάς προς τη θάλασσα.

Η τηλεόραση του OPEN μετέδωσε εικόνες καταστροφής με σπίτια να καίγονται και τους κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή. 

Μάλιστα, στην οδό Ποσειδώνος και Ιθάκης ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς καθώς η φωτιά πέρασε τον δρόμο και το βουνό και καταγράφηκε στο βίντεο του OPEN.

Ενώ καταγράφηκε και δεύτερο σπίτι να καίγεται με την Πυροσβεστική να σπάει το λουκέτο ώστε να μπορέσει να μπει στο σπίτι και να κατασβέσει την πυρκαγιά.

Εικόνες καταστροφής μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN από την περιοχή και συγκεκριμένα από την Οδό Σοφούλη, όπου αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στο μένος της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το OPEN, ολοένα και περισσότερα σπίτια στο Λαγονήσι παραδίδονται στις φλόγες, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων δημιουργούνται εστίες που πετάγονται από αυλή σε αυλή και από στέγη σε στέγη. Στο βίντεο φαίνεται να καίγεται η σκεπή σε βεράντα σπιτιού και η αυλή σε ένα άλλο.

Εκκενώσεις περιοχών και καταστροφές και στη φωτιά στο Λουτράκι

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι και στην Καλλιθέα Λουτρακίου, όπου οι αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις περιοχών και κατασκηνώσεων.

 Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Nωρίτερα εκκενώθηκε και ο Αγ. Κωνσταντίνος και σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Meteo: Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στα πύρινα μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: 12 χλμ σε 2 ώρες κάλυψε η φωτιά στον Κουβαρά – Μία προσαγωγή υπόπτου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:06