search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:59
MENU CLOSE

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι, κινείται προς το Καλαμάκι – Νέο μήνυμα από το 112, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις και 5 οικισμοί (videos)

17.07.2023 15:25
fotia-loutraki-1-new

Νέος συναγερμός για την Πυροσβεστική, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Προληπτικά εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις και τα 800 παιδιά βρίσκονται στο κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου. Μήνυμα του 112 προτρέπει για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν Καλλιθέα, Πευκιά, Αγ. Κωνσταντίνος και Ειρήνη της Κορινθίας.

Σύμφωνα με το korinthostv, η φωτιά σημειώθηκε σε δασική έκταση, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ωστόσο, η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδηγεί την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Nωρίτερα εκκενώθηκε και ο Αγ. Κωνσταντίνος και σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η Τροχαία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική προχώρησε στο κλείσιμο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία και στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Νωρίτερα, μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Με ασφάλεια εκκενώθηκαν προληπτικά οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σχετικά κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, και τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο Λουτράκι.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Όπως δήλωσε στο Open ο Γιώργος Γκιόνης, Δήμαρχος Λουτρακίου, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, δεν υπάρχουν τηλέφωνα, έχουν κλείσει οι τηλεφωνικές γραμμές. «Βγάζουμε ανήμπορους ανθρώπους από τα σπίτια, προσπαθούμε να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια».

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Νέο Κουβαρά: Έκτακτη ανακοίνωση από meteo – «Εξαιρετικά δυσμενείς οι συνθήκες τις επόμενες ώρες»

Κτηνωδία στην Κρήτη: Ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου κλώτσησε πεινασμένη έγκυο γάτα (video)

Εύβοια: Κοριτσάκι κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο – «Σκάω, φωνάξτε τη μαμά μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:57