search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 05:27
MENU CLOSE

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο, μπαράζ εκκενώσεων – Νέο μέτωπο στο Κοντοδεσπότι (Videos)

24.07.2023 15:29
evima1
evima

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Κάρυστο της Εύβοιας από την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει εκεί, H πυρκαγιά θέριεψε και πάλι μετά από μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση. Πλησιάζει οικισμούς και εκκενώθηκε το χωριό Πλατανιστός. και η περιοχή Άγιοι. Κρανίο τόπος το Κάβο Ντόρο. Πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε στο χωριό Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.10 και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής ‘Αγιοι Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: “Αν βρίσκεστε στην περιοχή ‘Αγιοι, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Νωρίτερα η φωτιά άρχισε να πλησιάζει το χωριό Πλατανιστός. Σχεδόν αμέσως οι κάτοικοι πήραν μήνυμα 112 για να εγκαταλείψουν το σημείο.

Το μήνυμα 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Οι αναζωπυρώσεις που είναι συνεχείς στη φωτιά στην Κάρυστο είναι ο νέος πονοκέφαλος των πυροσβεστών που επιχειρούν για δεύτερη μέρα. Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά στην Κάρυστο, που καίει ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, αναζωπυρώθηκε σε σημείο κοντά στο χωριό Καστρί.

Στην περιοχή τώρα πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, οι οποίοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις της φωτιάς, που κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Στην περιοχή επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη ενώ πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί από το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα σήμερα, και συγκεκριμένα οι Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Δεκάδες νεκρά ζώα – Μεταφέρονται ηλικιωμένοι

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες καθώς η φωτιά στο πέρασμά της έχει αφήσει πίσω της μόνο στάχτη και αποκαΐδια με δεκάδες οικόσιτα ζώα να έχουν βρει τραγικό θάνατο.

Αστυνομικοί μετέφεραν ηλικιωμένους στην Κάρυστο από το χωριό Πλατανιστός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης:

Πήλιο: Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα Αργυραίικα

Πάτρα-Κατάρρευση γέφυρας: Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας – «Δεν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν αυτοί που ανέλαβαν την κατεδάφιση» (Video)

Πρόστιμα 1.440.000 σε μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών για πλασματικές εκπτώσεις – Διαβάστε τα ονόματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 02:30