search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:08
MENU CLOSE

Πάτρα-Κατάρρευση γέφυρας: Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας – «Δεν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν αυτοί που ανέλαβαν την κατεδάφιση» (Video)

24.07.2023 14:33
patra-gefyra-katarreysi-new

Για τα αίτια της τραγωδίας στην Πάτρα με την κατάρρευση της γέφυρας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 14 μίλησε ο Ομότιμος καθηγητής της Αντισεισμικής Τεχνολογίας, Παναγιώτης Καρύδης, τη στιγμή που οι έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια συνεχίζεται.

«Οι τεχνίτες που δούλευαν στην κατεδάφιση της γέφυρας δεν είχαν αντιληφθεί τον τρόπο στήριξης της γέφυρας που είναι σαφής. Στηρίζεται στα ακρόβαθρα (που έκοψαν) και όχι στα δύο ελεύθερα πλευρά» επισήμανε ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η γέφυρα αυτή στηρίζεται σε δύο ακρόβάθρα, σε δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά και από την άλλη είναι ελεύθερη. Όταν λοιπόν εμείς θέλουμε να την κατεδαφίσουμε και έχουμε το μηχάνημα θα την κόψει στα άκρα στήριξης (δείχνει παρασταστικά) εδώ, να φύγουν τα δοκάρια στήριξης και να πέσει η γέφυρα;» αναρωτήθηκε.

«Το μηχάνημα έπρεπε να κόβει τη γέφυρα φέτα – φέτα παράλληλα για να στηρίζεται το μηχάνημα. Το σφυρί που δούλευε έγειρε σχεδόν ανάποδα.

Δεν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν αυτοί που ανέλαβαν να κατεδαφίσουν τη γέφυρα. Χρειάζεται η γνώση της στατικότητας, ενός κτηρίου, μιας κατασκευής για να μπορέσουμε να επέμβουμε. Εάν πάμε να κόψουμε ένα δοκάρι που στηρίζει την κατασκευή, καταλαβαίνουμε ότι θα μας έρθει στο κεφάλι» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμα 1.440.000 σε μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών για πλασματικές εκπτώσεις – Διαβάστε τα ονόματα

Πάρος: Συμβολική… «ανακατάληψη» παραλίας από κατοίκους – Ο διάλογος με ιδιοκτήτη beach bar (photos)

Φωτιά στη Ρόδο: Τουρίστας τραβά σε βίντεο την καταστροφή – Σοκάρει το «πριν» και το «μετά» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:06