search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:19
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Yπαίθριο hot spot μεταναστών στο Μανχάταν – Πρωτόγνωρες εικόνες με αιτούντες άσυλο να κοιμούνται στα πεζοδρόμια

01.08.2023 20:32
nea yorki metanastes 665- new

Πρωτόγνωρες εικόνες βιώνει η Νέα Υόρκη, καθώς εκατοντάδες μετανάστες αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt στο Μανχάταν, που αποτελεί άτυπο hot spot.


Πλήθος μεταναστών, αιτούντων άσυλο, προερχόμενοι από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, παρατάχθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που αποτελεί χώρο φιλοξενίας μεταναστών, για να κοιμηθούν τη νύχτα πάνω σε χαρτόνια, επειδή πλέον η χωρητικότητα του κτιρίου δεν επαρκεί για να τους φιλοξενήσει.

«Θέλω μια καλύτερη ζωή», είπε ένας μετανάστης στη διαδικτυακή έκδοση της DailyMail.

Ο τεράστιος αριθμός μεταναστών που φτάνουν από τις νότιες πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς χιλιάδες αιτούντες άσυλο πέρασαν στην πλευρά των ΗΠΑ, έχοντας διασχίσει τα σύνορα με το Μεξικό.

Χιλιάδες μετανάστες στην αμερικανική μεγαλούπολη


Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί επί του παρόντος περισσότερους από 56.000 μετανάστες σε περίπου 200 αυτοσχέδιους χώρους, ενώ χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στο σύστημα καταφυγίων της πόλης.



Το ξενοδοχείο Roosevelt, το οποίο έκλεισε πριν από 3 χρόνια, είναι ένα από τα πολλά που έχουν μετατραπεί σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη παλεύει με την εισροή μεταναστών. Η Νέα Υόρκη δεσμεύεται από ένα διάταγμα που ισχύει εδώ και δεκαετίες και το οποίο την υποχρεώνει να παρέχει καταφύγιο σε όσους δεν έχουν σπίτι.

Ως αποτέλεσμα, το ξενοδοχείο Roosevelt και άλλα παρόμοια καταλύματα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Times Square, το μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Empire State Building, έχουν γίνει κόμβοι φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Ενδεικτικό είναι ότι το Σαββατοκύριακο μοιράστηκαν στους μετανάστες μικρά κόκκινα εισιτήρια τα οποία είχαν επάνω τους αριθμούς και κάθε τόσο οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου έβγαιναν και καλούσαν τους κατόχους τους να μπουν στο κλιματιζόμενο λόμπι. Οι υπόλοιποι αναγκάζονταν να περιμένουν έξω στη ζέστη για το πότε θα έρθει η σειρά τους.

Οι εικόνες από τους ανθρώπους που με απελπισία περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους, προκαλεί σοκ. Οι εθνικότητές τους είναι πολλές, όπως μαρτυρούν και οι γλώσσες που μιλούν: ισπανικά, γαλλικά και αραβικά.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Ικόνιο – Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι

Τουρκία – Σμύρνη: Επίθεση ενόπλου στο σουηδικό προξενείο – Τραυματίστηκε υπάλληλος

Παρίσι: Κινηματογραφική ληστεία – 15 εκατ. ευρώ η λεία από διάσημο κοσμηματοπωλείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:17