Τσακαλώτος στο Il Manifesto: «Έχουμε μια εν μέρει απo-παγκοσμιοποίηση, το κράτος επανέρχεται»
Οι πρόσφατες εκλογικές ήττες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αριστερά στην Ελλάδα και οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.
Επίσης, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και στο πώς, μέσω των φιλικών προς αυτήν μέσων ενημέρωσης, αλλά και των χρημάτων που έδωσε στους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα, όπως τις υποκλοπές, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το ναυάγιο στην Πύλο, την αστυνομική βία.
«Ο αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, ο Μάκης Βορίδης, εκφώνησε στη Βουλή μια ομιλία περί ηγεμονίας, που άγγιζε σε πολλά σημεία την έννοια που της αποδίδει ο Γκράμσι, δηλαδή ως προσπάθεια να αναδειχτεί μια νέα ηγεμονία, όπου η αξία της ελευθερίας μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις και η αξία του έθνους και της οικογένειας είναι εκείνη που δεν αφήνει πίσω κανέναν», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές οι ευθύνες της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στη διαρροή του πορίσματος για Νέα Αγχίαλο
ΠΑΜΕ: Όχι στην μονιμοποιήση του 16ωρου – Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 8/8
Διευκρινίσεις Άδωνι: 16 ώρες δουλειά με μίνιμουμ… 11 ώρες ανάπαυσης