search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:28
MENU CLOSE

58 εκ. ευρώ τα tablet του ΥΠΕΘΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2295
17/08/2023
18.08.2023 15:36
stratos

Διευκρινίσεις για τα… χρυσά tablets δίνει το υπουργείο Άμυνας, μετά τον… χαμό που προκλήθηκε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι έχει συμβεί; Το υπουργείο, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της στρατιωτικής θητείας (δηλαδή να μην περιορίζεται σε σκοπιές και… γόπινγκ), έχει ανακοινώσει ότι οι στρατιώτες στη διάρκεια της θητείας τους θα κάνουν διάφορα μαθήματα, θα παίρνουν πιστοποίηση για τις δεξιότητες που θα αποκτούν και, ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος «αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία» θα παίρνουν, μετά το τέλος της, και ένα tablet.

Ο… κακός χαμός προκλήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος, το οποίο προβλέπει μαθήματα για τους στρατεύσιμους και την αγορά 10.000 tablets, καθώς όλα αυτά κοστολογήθηκαν σχεδόν στα 58 εκατομμύρια ευρώ. Με μια απλή διαίρεση προκύπτει ότι το κάθε tablet κοστίζει άνω των 5.500 ευρώ, τιμή που βρίσκεται πέρα από κάθε… λογική τιμολόγησης των συγκεκριμένων συσκευών.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που ακούστηκαν για το κόστος του προγράμματος, πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι ο προϋπολογισμός αυτός αφορά συνολικά την εκπόνηση του περιεχομένου των μαθημάτων για τους στρατεύσιμους, και στην αγορά 50.000 tablets, τονίζοντας, έτι περαιτέρω, ότι τα χρήματα αυτά δεν αφορούν μια σειρά στρατεύσιμων, αλλά πολύ περισσότερες, παρότι η προκήρυξη αναφέρει την αγορά μόλις 10.000 συσκευών. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

Μία… απλή εκκένωση (με το 112 έστω) έπρεπε να οργανώσει η Αστυνομία και τα έκανε μαντάρα

Το μόνο που δεν είπαν είναι ότι θα φτιάξουν και… γηπεδική αστυνομία

Η… αντισυστημική Ζωή στο νησί του γκλάμουρ και της… αγάπης (μόνο)! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:28