search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:32
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πάρνηθα: Αγνοείται 77χρονος στη Χασιά – Πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό οι φλόγες – Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται σπίτια (videos)

23.08.2023 11:24
fotia_attiki_2308_1920-1080_new
credit: Λίλια Αγάθου

Ένας 77χρονος άνδρας αγνοείται στην περιοχή της Χασιάς από το απόγευμα της Τρίτης, όταν στην περιοχή μαινόταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Φυλή και στη συνέχεια έφτασε στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με συγγενή του που μίλησε στο Οpen, το αυτοκίνητο του βρέθηκε κλειδωμένο κοντά στο Δημαρχείο της περιοχής, ενώ τελευταία φορά κάτοικοι τον είδαν να περπατά με ανοιχτό πουκάμισο.

Οι συγγενείς έχουν ενημερώσει την αστυνομία και έχουν απευθυνθεί και σε νοσοκομεία, ωστόσο δεν εχουν εντοπίσει τον άνθρωπό τους.

Όπως ανέφεραν είναι πιθανό να μην έχει επάνω του ταυτότητα.

Στον Εθνικό Δρυμό οι φλόγες – Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται σπίτια

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Φυλή, με τους οικισμούς Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω να εκκενώνονται.

Η φωτιά καίει σπίτια στον οικισμό της Αγ. Παρασκευής, με τις φλόγες να μπαίνουν και στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς το κέντρο Μενιδίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώτο μήνυμα του 112.

«Αν βρίσκεστε στη περιοχή Λεφάντω απομακρυνθείτε προς κέντρο Άνω Λιοσίων. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το δεύτερο μήνυμα.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από τη Φυλή, με πυροσβέστες και εθελοντές να επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στον Δρυμό Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, παρατηρούνται πολλές αναζωπυρώσεις σε μικρές εστίες, με τη φωτιά να είναι στα 5 χλμ. από το καζίνο.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία γηροκομεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία, καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε συνεχείς διακοπές της κυκλοφορίας προχωρά η ΕΛΑΣ στην περιοχή της Φυλής λόγω των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο για την κατάσταση οδικού δικτύου στη σημείο, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων υπάρχει στα εξής σημεία:

  • Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του «ERMITAZ HALL» προς Πάρνηθα
  • Στη Λεωφόρο Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου «ΚΛΕΙΣΤΩΝ» Φυλής

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Κικίλιας

Σήμερα το μεσημέρι, στις 14:00, ο Βασίλης Κικίλιας και υπηρεσιακοί παράγοντες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Kλιματικής Kρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος είναι να περιγραφεί η κατάσταση από τα ενεργά μέτωπα, αλλά και το γενικό πλαίσιο της εξελισσόμενης μάχης με τις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Αλεξανδρούπολη: Ζητάει έρευνα για τυχόν οργανωμένη δράση εμπρηστών και ρατσιστική βία κατά μεταναστών

Κηφισός: Οδηγός μπήκε με το όχημά του στο αντίθετο ρεύμα στην έξοδο προς παραλιακή (Video)

Πυροσβεστική: 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών τις τελευταίες 3 ημέρες – Έκτακτη ενημέρωση για όλα τα ενεργά μέτωπα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:31