search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:22
MENU CLOSE

Φωτιά στον Έβρο: «Χτυπήθηκαν από το θερμικό κύμα» οι 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, λέει ο ιατροδικαστής

23.08.2023 21:36
FOTIA-EVROS-AP-NEW

Τις σορούς των δεκαοκτώ μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί πλησίον παραπήγματος στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης εξέτασε ιατροδικαστής προκειμένου να αποφανθεί για τον θάνατό τους.

Ολική απανθράκωση είναι η αιτία θανάτου των 18 ανθρώπων που βρέθηκαν καμένοι από το μένος της φωτιάς στον Άβαντα του Έβρου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης Παύλο Παυλίδη.

«Ο θάνατος τους ήταν ταχύτατος, χτυπήθηκαν από το θερμικό κύμα και μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν υπέφεραν», εκτιμά στο Τhesstoday.gr ο ιατροδικαστής που διενήργησε σήμερα την νεκροψία-νεκροτομή στις απανθρακωμένες σορούς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η ηλικία των θυμάτων -εκτός από τα δύο παιδιά– ήταν κάτω των 35 ετών. Από τις σορούς, πάρθηκε βιολογικό υλικό και ακολουθούνται σταδιακά τα βήματα προς την ταυτοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι άτυχοι άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε ομάδες δύο-τριών ατόμων σε απόσταση 500 μέτρων και εκτιμάται από την αστυνομία ότι πρόκειται για παράτυπους μετανάστες, καθώς βρέθηκαν σε περιοχή που αποτελεί κρυφό πέρασμα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκρηκτική η εξάπλωση της, δημιουργήθηκε «πυρονέφος»

Φωτιά στην Εύβοια: Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Δοκό και Κοντοδεσπότι (Video)

Έβρος: Ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ αυτοκινήτου ισχυρίζεται ότι έδρασε νόμιμα – Η δήλωση του δικηγόρου του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:15